Muškarac dovikivao Plenkoviću za vrijeme njegovog govora u Makarskoj

"Luđaka svugdje ima. To je za psihijatrijsko promatranje", kazao je Brkan


– Moramo spriječiti da nam pojedinačni zavodi vode svoju politiku. Politiku koja je suprotna politici Svjetske zdravstvene organizacije, Europske agencije za lijekove, politike HZJZ-a – kazao je u Makarskoj premijer Andrej Plenković komentirajući uputu Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije da se stariji ne cijepe AstraZenecinim cjepivom, javlja HTV.


– Izjave koje navode naše građane starije od 65 godina da preispituju cjepivo AstraZenece su štetne. Pogrešne. Ova izjava je katastrofalna. Ne dolazi u obzir da nam županijske razine pričaju nešto što ne stoji i zbunjuju ljude. Zakonski će se to regulirati čim prije izmjenama zakona o Nastavnim zavodima za javno zdravstvo. Ni inače nisam zadovoljan time što županijski zavodi nisu hijerarhijski subordinirani Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo – rekao je premijer.

– Želja lokalnih zavoda da budu kontra onoga što dolazi s nacionalne razine je čisto politikantstvo – rekao je Plenković komentirajući najave Stožera Istarske županije da će 1. ožujka otvoriti terase. Naglasio je da županijski stožeri mogu donositi samo strože mjere od onih koje je propisao Nacionalni stožer.

Osvrnuo se i na kritike otvaranja automat klubova i kladionica: “Nismo mi to otvorili zato što želimo da ljudi kockaju. Znamo da, ako su zatvoreni – ne moraju plaćati državi koncesiju. A mi njima moramo plaćati i troškove radnika i fiksne troškove koji su enormni. Oni su treći na listi, a mi moramo biti racionalni.”

Omanji incident

Dok se premijer obraćao predstavnicima medija i javnosti, došlo je do manjeg incidenta. Naime, dok je Plenković govorio jedan muškarac je počeo nešto dovikivati. Plenković je završio svoje obraćanje, a riječ je uzeo Jure Brkan.

Makarski gradonačelnik je na novinarsko pitanje o kritici građanina koji je nešto dovikivao, konstatirao da “luđaka svugdje ima”. Dodao je da je to za psihijatrijsko promatranje. Inače, Brkan je prošlog tjedna vozilom hitne pomoći odvezen u splitsku bolnicu. Bio je pozitivan na koronavirus, a imao je problem s kašljanjem. Istog dana je vraćen kući.Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
9
Hagić
1
Hmmm
12
Plač
1
Grrr
14
Molim?
8Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime