MS pilates za oboljele od multiple skleroze stigao i u Split

Radi se o jedinstvenom programu koji su osmislili i oblikovali oboljeli, te ga prilagodili potrebama i specifičnostima svoje bolesti

Projekt MS pilates je pilates program osmišljen za oboljele s multiplom sklerozom, koji se, nakon Zagreba i Vinkovaca, provodi i u Splitu, utorkom od 17:30 sati u dvorani KK Split, piše Radio Split.


Autor projekta je Udruga oboljelih od multiple skleroze MS tim Hrvatska, a radi se o jedinstvenom programu koji su osmislili i oblikovali oboljeli, te ga prilagodili potrebama i specifičnostima svoje bolesti. Projekt se razvijao i testno provodio u Vinkovcima dvije godine, a sada se počinje s edukacijom oboljelih i predstavljanju projekta u cijeloj Hrvatskoj.

Znanstvenici su dokazali kako vježbanje utječe na oboljele od multiple skleroze na način da oboljeli manje osjećaju kronični umor, a poboljšava im se koncentracija kao i ravnoteža. Također kod onih koji redovito vježbaju nema depresije koja je česta nuspojava ove bolesti od koje u svijetu boluje više 2,5 milijuna ljudi, u Hrvatskoj više od 6 tisuća, a lijeka za ovu progresivnu autoimunu bolest još uvijek nema.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0