MOST U SPLITU PREDSTAVIO SVOG KANDIDATA “Kotarevi su naše oči i uši, razmotrit ćemo osnivanje splitskog kotarskog sabora”

"Gradonačelnik neće ured voditi iz svog ureda, nego će redovito i to često posjećivat kotareve i sudjelovat u njihovim sastancima, slušat njihove probleme, a i povećat decentralizirana sredstva te raspisati natječaje za lokalne projekte"


Ivica Grković kandidat je MOST-a za splitskog gradonačelnika. Jutros je predstavljen na tiskovoj konferenciji u prostorima MOST-a u Splitu.


“Meni je čast i privilegija biti MOST-ov kandidat, a dva su glavna razloga. Dvije su ključne riječi, prvo je tim, a drugo su projekti. MOST-ov tim je karakteriziran mladošću, stručnosti, energijom, manjkom osobnog interesa i izvrsnih ideja koje se pretoče u dokazano kvalitetne projekte i praktična rješenja.

MOST-ovi projekti i rješenja su za svako infrastrukturno pitanje razvijenih kroz četiri protekle godine i kroz nekoliko dana napravit ćemo naš, MOST-ov repozitorij odnosno datoteku prijedloga projekta, rješenja, kao što su recimo kružna ekonomija vezana za recikliranje i kompostiranje, kao mikrosolari, odnosno rješenje prometnog problema tzv, prometni prsten u Splitu”, kazao je Grković.

Kazao je koja će se tri gesla držati.

“Jedan od naših ciljeva u ovoj trci jest mogućnost da ovaj put s pozicije vlasti te projekte koji su bili zapravo ignorirani oživimo i kreiramo originalna i provjerena rješenja za druge probleme koji tište naše građane. Što se mene osobno tiče, moje prvo geslo je da se ugled ne gradi na onome što ćeš učiniti. O onome što ja radim u svakodnevnom životu pitajte moje studente i suradnike, ja o svom radu neću govoriti.Drugo geslo je ono što sam naučio u inozemstvu, u Australiji, a to je “teaching by example” ili podučavenje primjerom. Tog gesla se držim u obitelji, na poslu i svugdje gdje radim, a toga ću se držati i kao gradonačelnik i uvijek nastojim svladati cijeli poslovni proces prije nego što delegiram. Treće geslo je – ne obećavaj ono što ne možeš izvršiti i tog gesla ćemo se ja osobno, i moj tim, držati. Ono što nam je cilj je vidjeti koja je budućnost Splita moguća”, kazao je.

S Antom Čikotićem dugo se zna, kazao je.“Ante i ja se dugo poznajemo i radili smo na brojnim projektima zajedno, svjesni smo sličnosti, ali i razlika. Ovo vidimo kao jednu štafetnu trku. Ante još uvijek trči i ide prema meni noseći svoju palicu, a ja se pripremam preuzet to i vodim računa da mi palica ne ispadne. Nastavit ćemo surađivat i ubuduće. Nećemo se u kampanji baviti protukandidatima i njihovim programima, a nećemo komentirati predizborne kampanje jer mi doista ovo vidimo kao trku za najbolje vrijeme nas, kao tima, a nećemo gledat tko je ispred nas, tko je iza.

Mi želimo omogućit da nam Gradska uprava bude sretna. Smatramo da postoji veliki broj neiskorištenih ljudi, odnosno potencijala i da je zapravo nemarno upravljanje i krive političke odluke dovelo do toga da je velik broj ljudi koji ne gušta u svom poslu i nema osjećaj korisnosti. Mi znamo kako to promijeniti. Drugo je neposredni kontakt s građanima. Gradonačelnik i svi voditelji službe imat će vrijeme za konzultacije, kao što ja imam vrijeme za konzultacije sa studentima, tako će biti i konzultacije sa građanima. Za sva važna pitanja, organizirat ćemo savjetodavni referendum i tako neposredno uključiti građane u odlučivanje.

Gradonačelnik neće ured voditi iz svog ureda, nego će redovito i to često posjećivat kotareve i sudjelovat u njihovim sastancima, slušat njihove probleme, a i povećat decentralizirana sredstva te raspisati natječaje za lokalne projekte. Mi smatramo da su kotarevi naše oči i uši i razmotrit ćemo osnivanje splitskog kotarskog sabora. Listu nezavršenih projekata napravit ćemo i prije samih izbora i podijeliti ih na velike, srednje i male nezavršene projekte, a za svaki od njih napravit ćemo na web stranici hodogram aktivnosti u realnom vremenu i osobu koja je zadužena za realizaciju. Napravit ćemo i listu administrativnih nelogičnosti i apsurda koje ćemo također rješavati.”

Po njemu su najveći problemi Splita Karepovac i Žnjan.

“Naš kandidat Ivica Grković živi ono što bi trebao svaki gradonačelnik i predstavnik Gradske uprave provoditi. On svojim djelima od samog načina života, odlaganja otpada u obitelji pa sve do svog profesionalnog rada i pristupa poslu čini razliku. Svi koji ga znaju imaju iznimno dobro mišljenje o njemu i kroz ovaj period naš je zadatak da ga prezentiramo splitskoj javnosti. Ono što nas čeka u budućem sazivu je iznimno važno za budućnost Splita, rješavat će se infrastrukturni projekti, mijenjat će se GUP i zato je iznimno važno da građani Splita imaju poštenog i moralnog gradonačelnika i Gradsku upravu”, kazao je Čikotić.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime