Zastupnici Mosta nezavisnih lista, Miro Bulj, Božo Petrov i Nikola Grmoja, upozorili su na probleme koji se događaju u Makarskom primorju, ali i na čitavoj obali. Most se od prošle godine bori protiv devastacije park šume Osejava u Makarskoj, koja je još jedan primjer sprege pojedinih političara i interesnih skupina.

– Most se kontinuirano zalaže za uspostavu održivog razvoja i isključivog gospodarskog pojasa kako bismo spriječili ovakve primjere nelegalne betonizacije i uništavanja. Ovaj park je narod pokušavao zaštititi zadnjih 15 godina, ali je područje skinuto sa svih lista zaštite. Zaštita pomorskog dobra treba biti prioritet i u županiji, a i u Europskom parlamentu, kako zbog ribara, tako i zbog svih stanovnika ovih područja i cijele Hrvatske. Dosta je pljačke naših resursa! Dosta je pogodovanja talijanskim ribarima zbog očuvanja odnosa premijera Plenkovića i Tajanija. U interesu je naše djece da se založimo za očuvanje hrvatskih dobara. – upozorio je Miro Bulj.

Most je podsjetio na važnost očuvanja vrijednih resursa, koje Hrvatska ne smije izgubiti zbog interesa pojedinaca.

– Kako se rasprodaju naši vrijedni resursi, tako odlazi još ljudi iz Hrvatske. Odlaze zbog toga što nemaju dovoljno za život, ali i zbog razočaranja, koje ovakve nepravde potenciraju. To je ono što želimo promijeniti i zašto želimo u Europskom parlamentu zatražiti da masovno iseljavanje postane dodatni kriterij za dodjelu sredstava. Naš plan su mnogi ocijenili kao nemoguć i smiješan, ali svega dva tjedna poslije Vlada izlazi s istom idejom. Bilo bi dobro kad bi doista inzistirali na tome, na žalost, znamo već da oni jedno govore prije izbora, a nakon toga se sva obećanja zaborave. – izjavio je Božo Petrov.

Miro Bulj također je upozorio na nedostatak zdravstvenih usluga u priobalju i potrebu otvaranja turističkih ambulanti te je izrazio očekivanje da župan Blaženko Boban ispuni što je jednoglasno prihvaćeno u Županijskoj skupštini vezano za taj problem.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime