Sinoć je „užežin“ dana sv. Valenta, zaštitnika brakova i ljubavi, u galeriji Centra za kulturu „Don Frane Bulić“ u Vranjicu, istoimena udruga priredila jedinstven događaj: izložbu fotografija portreta zaljubljenih i vjenčanih parova, pod nazivom „ Moja jube…“.

Izloženo je 45 fotografija koje su nastale u vremenskom razdoblju od 1908 do 1968 godine. Radi se fotografijama koje su u ondašnja vremena ukrašavale sobe „poviše kočete“.

Mještani Vranjica  s posebnim guštom sudjelovali su u svim fazama ove izložbe od samog  „prekopavanja škatula i škafetina“ na tavanima do uživanja u posebnosti ove izložbe – interaktivnom načinu prezentiranja izloženih fotografija. Naime, djeca, unuci i praunuci kod predstavljanja fotografija pričali su priču o načinu upoznavanja parova i njihovom zajedničkom životu.

Izložbu je postavila likovna dizajnerica gđa. Mariana Grubić. Glazbenim programom izložbu su obogatili muški vokalni sastav „Coruscantores“  a capella izvedbom klapskih „klasika“ „Moja jube“ i „Ju te san se zajubija“.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime