Hrvatski modni bloger i chef Vanja Fotović na TikToku je objavio da ne podržava Pride te objasnio zašto se neće pridružiti zagrebačkoj Povorci ponosa 19. rujna, piše Index.

“I da nije korone, ja ne bih išao na Pride. To je nešto što ja ne podržavam. Kako peder ne podržava Pride? Pa lijepo. Zato što ne znam za što se prosvjeduje, odnosno šeta s ljubavlju i koja sva to prava traže koja ti nemaš. Meni nitko nijednom nije nikada moje pravo nijedno uskratio, a ako pričamo o pravima da posvajaš dijete i da se ženiš, a majstore odi u Amsterdam pa se ženi. A što se tiče djece, ja nikada nikome na Balkanu od LGBT populacije ne bi dao da posvajaju djecu, ne zbog njih, nego zato što bi to dijete proživljavalo pet puta veći teror nego koji si proživljavao ti kao peder kad si bio u tim godinama”, ispričao je Vanja.

Zatim je dobio mnoštvo odgovora te se osvrnuo na neke od njih.

“Znao sam da će video izazvati mnoge burne reakcije među pripadnicima LGBT populacije. Kao član LGBT populacije, odnosno nisam član, samo sam jedna obična pederčina, i to ne svojim odabirom, imam potpuno pravo reći da je Pride za mene bespotrebna stvar i nitko me ne može uvjeriti da je gola guzica i lizanje bradavica na Prideu nešto što se treba prihvatiti pod normalno. Ne, nikad se to ne treba prihvatiti pod normalno jer nisu pederi oni koji ližu bradavice na Prideu. A što se tiče diskriminacije LGBT populacije uzmite u obzir da svaki dan diskriminaciju proživljava i ono autistično dijete, dijete s posebnim potrebama, debelo dijete i dijete koje nosi naočale pa mi recite da li jednog dana ti ljudi trebaju imati Pride za autistične? Ne”, odgovorio je onima koji su mu poručili da su “svugdje po svijetu ljudima prava ukinuta zbog seksualnosti”.

“Ljubav uvijek, razvratno paradiranje po ulicama nikad. Što se tiče posvajanja djece, ne znam kad sam rekao da bi dva pedera ili dvije lezbe loše odgojili dijete, ne, nikad. Jednog dana kada dođe do toga da ja trebam sa svojim partnerom posvojiti dijete ili platiti surogat majku da mi rodi dijete, svakako to neće biti u Hrvatskoj niti na Balkanu. Jer ja u životu ne bi tom djetetu dozvolio niti priuštio diskriminaciju, omalovažavanje i teror, duplo gori od onog terora koji sam ja proživljavao kad sam bio dijete. Empatija vam nije jača strana?” odgovorio je zatim još jednom kritičarima njegovog stava.

Nakon što se razvila rasprava oko njegovih objava Vanja se o svemu oglasio i na Instagramu.

“Prava kao prava, dragi moji pederi u Hrvatskoj, imate sva. Hoćeš se vjenčati? Možeš. Hoćeš udomiti dijete? Možeš. Pa mi objasnite koje vam još to pravo nedostaje, a razlikuje vas od ostatka građanstva u Hrvatskoj? Nešto što se vodi pod parolom ljubavi i jednakosti se ne može tražiti na način golih guzica i bradavica s kožnim kajlama oko vrata. Ne možete nabadati Isusa na štikle i očekivati od vjernika da vas prihvate, to pod normalno ne možete objasniti ni meni kao ateistu, a kamoli nekom vjerniku”, napisao je Vanja.

“Ne možete očekivati prihvaćanje na taj način. Dokle god postoji nekolicina na Prideu koja će uništavati ostatak ‘normalnih’ ja neću prisustvovati toj povorci”, dodao je. “Prava koja tražiš, koja si naveo, pravo da ne izgubiš posao jer si gay npr. da li se ikad zapitao zašto ja nikad nisam izgubio posao zbog svojeg pederluka? Zato što biti peder nije način života, zašto što se biti peder nikad ne nameće agresivno, što većina vas radi i pokušava”, kaže.

“Na kraju, htio bih vam zahvaliti na 5000 novih pratitelja jer, znate, to svakako puni moj budžet od kojeg će idući mjesec trebati ubrizgavati botoks – koji ste mi vi, spasitelji moji, omogućili da radim”, zaključio je.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime