Mlade makarske rukometašice uspješne na turniru u Beogradu

Klub iskreno zahvaljuje roditeljima na potpori i povjerenju

Mlade makarske rukometašice (2002./03.) uspješne su bile na 14. međunarodnom turniru u Beogradu (27. – 29. 12.). U konkurenciji 16 ekipa iz Rumunjske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Hrvatske, osvojile su 8. mjesto s 2 pobjede i 2 poraza. Sustav turnira u kojem samo prvoplasirani iz 4 skupine ide dalje u borbu za medalje, uskratio je ŽRK Hoteli Makarska tu mogućnost, iako su po kvaliteti ozbiljno konkurirali za samu završnicu.


Nes(p)retni startni poraz od domaćina Novog Beograda (18:21) odnio je polufinale, kasnije dvije pobjede (ORK Beograd 19:16, Kopar 19:18) su dale mogućnost da budu samo pete u poretku. Sve dane su igrale nekompletne, jer je viroza jednu po jednu curu izbacivala s parketa, pa je drugi poraz na osnovu koeficijenta bacio na 8. mjesto. Uzgred, hrvatski prvoligaši Koka i Podravka završili su na 13. odnosno 16.mjestu. Hendikep naših klubova je bila činjenica su bili godinu mlađi od ostalih, jer je turnir igrala kategorija 2001./02. (konačan poredak: 1. Junior (Beograd), 2. Bukurešt, 3. Voždovac, 4. Novi Beograd….).

Prvi nastup u Srbiji makarskog kluba protekao je u zaista sjajnom ozračju. Gostoljubivi domaćini na svakom koraku, usluga u hotelu, podsjećanje stare garde tamošnjih konobara i kuhara na njima uvijek dragu Makarsku i okolicu, gdje su učili zanat i radili kao sezonci u ono vrijeme bivše države. Druželjubivost na ulici Beograđana na svaki upit zaista su, bez imalo nostalgije, ostavili dojam na makarsku ekspediciju. Obišle su makarske rukometašice koliko su stigle grad, posjetile muzej Crvene zvezde, ovjekovječile šetnju gradom slikajući se kod Konja, na Terazijama, u dvorani Šumice su pozdravljene pljeskom. Kontakti s domaćim klubovima, pa i s onim Rumunjske, Makedonije i Slovenije, osobno upoznavanje s 21. turnirom u Makarskoj iduće godine, bili su odličan dio promocije Makarske i makarskog turizma u ovom dijelu regije.

Klub iskreno zahvaljuje roditeljima na potpori i povjerenju da cure idu u Beograd. Opravdale su ga na svakom koraku i na ovaj način otvorile mogućnost sigurno i drugima, da bez predrasuda sutra krenu zajedno. Uostalom, sport zato i jeste tako lijep, šireći vidike i spoznaje. U Beogradu su nastupile: Mia Đuvelek, Laura Vrdoljak, Mia Juričić, Iris Talaja, Iva Ševelj, Ana Šalinović, Danijela Vujčić, Domina Drapić, Ivana Čović, Lela Batnožić, Mia Perić, Nina Juričić, Angelina Vranješ i Mia Bandur. Treneri ekipe, Ljilja Gudelj i Mladen Bagić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0