Mještanin o gradonačelniku Gline: Je li bio ovdje? Ma kakvi, kao da ne postoji

"Ne trebaju nam ni hrana ni odjeća ništa. Ja sam noge odbio da ne primim robu. Što će mi da ja trpam jedno na drugo, a netko nema niti ono što ja imam? Sada treba pomoći u obnovi, to je najpreče"


Stanovnik Majskih Poljana kod Gline, mjesta koje je razorni potres prije tjedan dana najteže pogodio, govorio je za N1 o situaciji u mjestu.


“Sve, sve. Stoka nastradala, imamo ih i mrtvih i živih… Izvukao sam ih šest svinja ispod krova i sijena. Imam još jednu svinju koja ne može niti živjeti niti umrijeti”, kazao je stanovnik Majske Poljane ispred svoje potresom porazbijane kuće.

Kontejner su njegovoj obitelji donijeli nedavno. Je li to sad u funkciji?

“Ma je to u funkciji, svaka čast! Sve je to dobro, samo mi ne možemo niti spavati. Bitno je da ne kisnemo. Zadovoljni smo i s time”, kazao je.

U vezi pomoći, objasnio je da nisu svi u istoj poziciji, da nije svakome potrebno isto:

“Nama trebaju pare. Ne trebaju nam ni hrana ni odjeća ništa. Ja sam noge odbio da ne primim robu. Što će mi da ja trpam jedno na drugo, a netko nema niti ono što ja imam? Sada treba pomoći u obnovi, to je najpreče!”“Mi kao da nemamo gradonačelnika”

“Pa ja vidim kako Zagreb! To nam je primjer! Pa kako ljudi mogu tako dugo čekati? Ja se bojim tri dana što čekam, a onaj već godinu dana čeka. Zato nemam povjerenja. Ja prvi nemam povjerenja u državu, ja nemam što očekivati od njih. Pa kako će se ponašati prema nama, kad tamo toliki svijet i toliki grad…”

“A nas je sad puno. Svima ne može niti država, otkuda? Da oni svjesno pomognu, podijele, dadu, naprave, onda bi bilo dobro. Ali, najprije svatko namiri sam sebi, tko ima vezu”, rekao je i ipak istaknuo jednu, zapravo jedinu političarku u koju imaju povjerenja:

“Tu nama da nam nije Branke”, govorio je o dogradonačelnici Gline Branki Bakšić Mitić, “mi tu u Glini boljega nemamo. Ona se bori nogama i rukama. Mogli ste sinoć čuti na televiziji, sve je rekla odlično. Ali, ne žele je niti saslušati.”

Za “te koji je ne žele niti saslušati” rekao je da je jedan od njih gradonačelnik Gline, znači, Stjepan Kostanjević. Je li ih on barem obišao?

“Ma kakvi! Nije bio tu. Isto kao da ga nemamo”, odgovorio je stanovnik Majskih Poljana:

“A ako nema nas, nema ni Gline. A što će i on u Glini sjediti ako nema naroda?”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime