Miro Bulj: “Ova godina neka bude godina otpora da napokon zaživi Sinj, Cetinski kraj i Zagora”

"Danas, u slobodnoj Hrvatskoj, 50 godina nakon Hrvatskog proljeća i 30 godina od Domovinskog rata odnos prema Cetinskom kraju i Sinju nikad nije bio gori."

Miro Bulj

Od Hrvatskog proljeća prošlo je 50 godina. Miro Bulj danas se u Hrvatskom saboru prisjetio proljećara Marka Veselice, Mike Tripala i Ante Župića.


“Danas sam se u Saboru prisjetio velikih Sinjana, proljećara Marka Veselice, Mike Tripala, ali i pokojnog profesora Ante Župića, hrvatskih proljećara koji su se tada kao profesori ustali protiv centralizacije.

Danas, u slobodnoj Hrvatskoj, 50 godina nakon Hrvatskog proljeća i 30 godina od Domovinskog rata odnos prema Cetinskom kraju i Sinju nikad nije bio gori.

Naši Sinjani predvodili su mnoge teške bitke diljem cijele Hrvatske u Domovinskom obrambenom ratu, a sada smo zaboravljeni. Godinama se obećavala brza cesta prema Splitu, Sinjsko polje niti metra nije navodnjeno, a ljudi nam odlaze. Ove 2021. godine više tako neće ići. Ova godina neka bude godina otpora da napokon zaživi Sinj, Cetinski kraj i Zagora”, napisao je Bulj na svojoj Facebook stranici.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime