MIRO BULJ OPLEO PO DANKU KONČARU: “Bezobrazni tajkun koji kupuje hotele, a ne isplaćuje plaće”

"Ne davanje plaće je zločin najveće razine, i po Bogu i po čovjeku" - kazao je Bulj


Jedna od tema među hrvatskim političkim akterima bila je i tema radnika Brodotrogira. Naime, više od dvije godine Brodotrogir ima velikih problema s likvidnošću i isplatom plaća. Oko 120 radnika Hrvatske brodogradnje Trogir, jedne od niza tvrtki kćeri u Brodotrogiru, već pola godine nisu dobili plaće.


VAPAJ RADNIKA TROGIRSKOG BRODOGRADILIŠTA “Pola godine smo bez plaće, nemamo za hranu. Hoće li nam pomoći država?”

Na tu temu osvrnuo se i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj.

– Jedan bezobrazni tajkun Danko Končar uz šutnju nadležnih institucija, Vlade RH i pravosudnih tijela, radi sve što želi, pa i ne isplaćuje plaće radnicima trogirskog brodogradilišta. Da, to je taj Brodotrogir koji je zapošljavao 2.000 ljudi, a kojega je Danko Končar od države preuzeo 2013. godine – oštar je bio Bulj.

U nastavku je rekao da je obveza Danka Končara bila spasiti trogirsko brodogradilište.– Njegova obveza bila je polovici radnika isplati otpremnine, ostala polovica trebala je mirno ostati na svojim radim mjestima. Končar je u međuvremenu osnovao devet firmi, a Brodotrogir je uništio – nastavio je.

Miro Bulj

Potom se Bulj obratio i premijeru Andreju Plenkoviću.– Ne davanje plaće uvaženi premijeru Plenkoviću je zločin najveće razine, i po Bogu i po čovjeku. Jeste li svjesni da Danko Končar kupuje hotelske komplekse, a radnici brodogradilišta mu ih obnavljaju, a on iste ne plaća – oštar je Bulj.

– Ljudi moji, stavimo se u kožu tih ljudi. Oni za Božić nisu imali plaće, a Končar je zaštićen ko’ lički medvjed – podvukao je Miro Bulj.

Podsjetimo, danas smo pisali da su revoltirani radnici pokrenuli Facebook grupu pod nazivom “Stožer za obranu Brodotrogira” gdje su odlučili radnike, ali i čitavu javnost obavještavati o narednim koracima koje će poduzimati za spas svojih radnih mjesta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
4
Hmmm
1
Plač
9
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime