MIRENJE NIJE USPJELO Radnici Uljanika u ponedjeljak opet idu u štrajk

Nažalost, nismo dobili nikakvu pozitivnu informaciju - kaže Boris Cerovac, predsjednik Štrajkaškog odbora


Iako je subota, danas u 9 sati ujutro održao se još jedan sastanak u postupku pokušaja mirenja unutar Uljanika na kojem su sudjelovali predstavnici sindikata, uprave Uljanik Grupe i miritelj.


Kako je rekao Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata i štrajkaškog odbora, niti danas nije postignut nikakav dogovor, niti su dana ikakva obećanja da će plaće za rujan uskoro biti isplaćene.

– Danas je bio peti dan mirenja. Po zakonu je to rok u kojem se moglo ili pomiriti i naći pozitivna rješenja, ili krenuti dalje svaki svojim putem. Nažalost, nismo dobili nikakvu pozitivnu informaciju po kojoj bi promijenili našu odluku o štrajku u ponedjeljak, tako da slobodno možemo reći da smo sa današnjim danom mirenje završili.

Predstoji nam još jedan sastanak u nedjelju, budući da očekujemo informacije iz ministarstva vezano za izvor iz kojega bi se moglo isplatiti plaću, a na kraju krajeva i moguće rješenje o budućnosti Uljanika, tako da se poslijepodne sastaje štrajkaški odbor i tada ćemo donijeti konačnu odluku kakav će biti tijek štrajka, o čemu će svi radnici biti obaviješteni – rekao je Cerovac za Glas Istre.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime