Vijest dana u Splitu je bijeg optuženika za ubojstvo, Branimira Čalete, koji je danas iza 12 sati uspio pobjeći pravosudnim policajcima.

Branimir Čaleta. Foto: PU splitsko-dalmatinska

Od tada traje sveobuhvatna policijska akcija potrage koja do vremena pisanja teksta nije dala rezultate.

O bijegu se priopćenjem očitovalo Ministarstvo pravosuđa i možete ga pročitati u nastavku:

“U srijedu 02. rujna 2020. godine prilikom povratka i smještaja u specijalno vozilo istražnog zatvorenika B.Č. pred Županijskim sudom u Splitu došlo je nedozvoljenog udaljavanja imenovanog istražnog zatvorenika. Tom prilikom dvojica službenika pravosudne policije koji su bili u sprovođenju sukladno propisima su ispalili dva metka upozorenja u zrak kako bi onemogućili daljnji bijeg imenovanog, ali se imenovani nije zaustavio na dana upozorenja.

Napominjemo da državni službenik odjela osiguranja neće primijeniti vatreno oružje ako bi se time ugrozio život druge osobe.

Ovim putem Vas obavještavamo da je o bijegu istražnog zatvorenika upraviteljica Zatvora u Splitu bez odgode obavijestila Policijsku upravu prema sjedištu Zatvora radi raspisivanja tjeralice.

Također, Zatvor u Splitu je o istome obavijestio nadležni Sud i Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega”, stoji u priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime