Ministarstvo o avionu koji je sletio u Rim umjesto u Dubrovnik: Zračna luka Franjo Tuđman mora biti uvijek otvorena!

"Zračna luka Franjo Tuđman morala biti u mogućnosti primiti navedeni zrakoplov Croatia Airlines"

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poslali je odgovor vezan uz premještanje zrakoplova, koji je na letu iz Zagreba za Dubrovnik u subotu sletio u Rim.


“Temeljem Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma (“Narodne novine”, broj 28/2017) u razdoblju od 26. ožujka do 28. listopada ove godine Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata.

Nadalje, člankom 10.1 Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. propisano je, između ostalog, da je Koncesionar suglasan da će se pobrinuti da osigura da će Zračna luka biti otvorena i neprekidno raditi tijekom cijelog vremena Razdoblja koncesije.

Iz gore navedenog proizlazi da je Zračna luka Franjo Tuđman morala biti u mogućnosti primiti navedeni zrakoplov Croatia Airlines. No, Ministarstvo još uvijek prikuplja sve činjenice vezane uz ovaj događaj te će sve detaljno analizirati, usporedno gore navedenim obvezama iz Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma i Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izražava žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu Croatia Airlines te se nada da su svi stigli do svojih konačnih destinacija u što kraćem roku, kao i da su im pružena sva prava i pomoć koja proizlazi iz nacionalnog i EU zakonodavnog okvira”, rekli su iz ministarstva za N1.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0