Ministar Pavić u Splitu predstavio program kojim će zaposliti tri tisuće žena

Župan Blaženko Boban, zahvalio se ministru što je upravo našu Županiju izabrao za predstavljanje projekta

U sklopu radnog posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić predstavio je danas u Županiji projekt “Zaželi” – program zapošljavanja žena, čija vrijednost je veća od 400 milijuna kuna.


Govoreći o programu zapošljavanja žena “Zaželi” ministar Pavić ponovio je kako je projekt simbolički počeo u Požegi, no prve radionice krenule su iz ruralnih područja Splitsko – dalmatinske županije. Potom se osvrnu na mjere usmjerene ka zapošljavanju, i podsjetio kako je u trećem mjesecu predstavljen set mjera „Od mjere do karijere“ vrijedan 1,5 milijardu kuna, kojim je zacrtano nekoliko ciljeva: poticanje korištenja mjera koje potiču trajno zapošljavanje, te usmjeravanje prema privatnom sektoru.

– Preliminarni podaci za prvih šest mjeseci govore upravo da smo u tom smjeru krenuli, učetverostručili smo broj potpora za trajno zapošljavanje u privatnom sektoru, a za 40% smanjili stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa koji se većinom koristio u državnom i javnom sektoru – kazao je ministar Pavić.

Župan Blaženko Boban, zahvalio se ministru što je upravo našu Županiju izabrao za predstavljanje projekta i to baš u ruralnim krajevima kojima su ovakve mjere najpoterebnije. – Program Zaželi županija je već prijavila. Program ocjenjujem vrlo važnim jer se radi o zapošljavanju u ruralnim područjima.- kazao je župan.

Program Zaželi, ima za cilj zaposliti 3000 žena, a njegova dodatna vrijednost je ta što će time obuhvatiti i 12 tisuća korisnika, o kojima će zaposlene žene skrbiti. Svaka žena koja se prijavi na projekt imat će na raspolaganju 7000 kn za dodatno obrazovanje ili prekvalifikaciju.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0