Ministar financija Zdravko Marić za Dnevnik Nove Tv je otkrio kako će se liječnicima isplatiti prekovremeni sati.

– Novi ministar je sazvao sastanak. To je proces koji je imao svoj sudski epilog. U svakom slučaju liječnici su uvijek izražavali stav da se riješi ta problematika. Svjesni smo da je potrebno riješiti taj problem. Cijelo vrijeme govorimo da trebamo argumentirano pristupiti i reviziji kolektivnog ugovora. U samom proračunu države, ta sredstva će se morati osigurati. Ne možemo predvidjeti sudske sporove. Vjerujem da će kolega Beroš imati konstruktivan razgovor – govori Marić.

Na pitanje o redovitom dopunjavanju imovinske kartice odgovara:

– U obvezi smo svaki puta kada se imenujemo, kada nam prestaje mandat revidirati karticu. Imao sam u svojem mandatu i unaprijeđenje. Ja sve što imam, unešeni su podaci koji su valjani. Tržišnu vrijednost utvrđivati, u periodici, nije uvijek jednostavno, ali imam kupoprodajni ugovor koji se može vidjeti.

– Što se tiče nekretnina, sve sam naveo, kredit jedan kredit drugi, parkirno mjesto kupljeno iz vlastitih sredstava – nadodaje.

Otkrio je i koliko će poskupjeti cigarete i alkoholna pića.– Cigarete ne bi trebale ići više od dvije kune, a slatka pića 40 lipa plus PDV u cijeni litre jednog bezalkoholnog pića. Neće biti nekog velikog udara na potrošače.


1 KOMENTAR

Comments are closed.