Ministar zdravstva Milan Kujundžić nekoliko minuta nakon podneva je počeo izvanrednu konferenciju za novinare.

“Prvo ću osuditi ovaj incident. Žao mi je što se dogodilo. Želim i pohvaliti policiju. Za taj incident jedino mogu dodati da mene nisu zvali ti ljudi. To nisu moji rođaci”, počeo je Kujundžić.

“Na određeni način ovo doživljavam kao atmosferu linča”, rekao je i dodao da je spreman odgovarati na sva pitanja “sve do 7. koljena”. Pozvao je i novinare i sve institucije da istraže njegov slučaj. Ali i druge slučajeve pa da se sazna tko je što dobio u komunizmu, što u privatizaciji, javlja Nova TV.

Supruga će tražiti pravnu zaštitu

O imovinskoj kartici rekao je da se u sadržajnom smislu ništa nije promijenilo.

Rekao je i da će njegova supruga tražiti pravnu zaštitu jer su u “medijima korišteni pojmovi koji nisu istiniti”.“Što se tiče kuće na Ravnicama. Platili smo je 195.000 eura. Digli smo 100.000 kredita u banci. 40.000 nam je posudio prijatelj, a 55.000 je sa štednje. Može se vidjeti koliko moja žena i ja zarađujemo. Mi smo u zadnjih 10 godina zaradaili 5 milijuna kuna. To je ta transparentnost”, rekao je ministar.

Ostavka mi ne pada na pamet. Radio sam cijeli život časno i pošteno. Ako se dokaže da su ijedna riječ ili broj krivi, ostavka je najmanji problem, propao bih u zemlju od srama”, odgovorio je na pitanje misli li dati ostavku i dodao da se on ima kuda vratiti.

Smatra da nije u potencijalnom sukobu interesa jer mu je novac posudio vlasnik veledrogerija.

“Što se tiče poliklinike TIM. Vratimo se u 94. godinu kad neki rade privatizaciju i bogate se. Moja supruga iznajmljuje kuću u Zaprešiću. Moja supruga otvara ordinaciju, a 95. godine dižemo kredit u Zagrebačkoj banci i kupujemo stan u Malešnici. Tamo otvaramo ordinaciju. Iduće godine otvaramo poliklinku o kojoj pričate. U toj klinici ne radim tri godine. Ja u bolnici radim s najtežim pacijentima, izlažem se radijaciji, bez plaće. Već sam prebolio karcinom, pitam se kad ću ga opet dobiti”, rekao je.

Kaže da nije stigao pogledati snimku napada na novinarku..

Malo o partizanima

Rekao je da je kuća u Ivanbegovini ima 100 kvadrata stambenog prostora, ne više kao što se piše. Počeo je pričati o selu, javlja Nova TV.

“Kuća u Ivanbegovini stoji tamo ista kao i prije 20 godina. Stambena površina je sto kvadrata. A tamo možete kupiti zemlje po jedan euro. Nitko je neće, mene srce vuče tamo. Nažalost, Ivanbegovina je simbol brojnih sela, napuštena je. Tamo su partizani 1944. i 1945. ubili 46 dečkiju. Sad Beljak i Bernardić kažu da nisu dovoljno ubili. U promjeru od 500 metara, 28 liječnika je iz tog sela, što u Hrvatskoj, što u Europi, što u SAD-u. Nemojte generalizirati hrvatska sela da su zaostala”, rekao je Kujundžić.


3 KOMENTARI

 1. Pa kad je časno i pošteno stečeno u čemu je problem ministre? Zašto je zatajena kvadratura i vrijednost?

 2. TKO JE KUJUNDŽIĆ??
  OVAJ POŠTOVANI GOSPODIN KUJUNDŽIJA ,AKO N IJE POSTAO PREDSJEDNIK NA ČIJU SE FUNKCIJU TAKMIČIO ,ONDA JE POSTAO NEKI FAKTOR KOJI IPAK UTJEĆE NA DRUŠTVENA ZBIVAJA ,KOJA NISU ZA POTCJENJIVANJE ,OBZIROM NA NJEGOVU OBRAZOVANOST KOJA JE ,ALI UVIJEK, SKOLASTIČKIO DOGMATSKA , KATOLIČKO, KLERIKALNO-N ACISTIČKO,ŠOVINISTIČKE ODREĐENOSTI ,STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA!!

  ETO ,OVAKVE SPODOBE, ODRPANCE JE SOCIJALIZAM, ODMAH POSLIJE RATA 1945 GODINE ,POKUPLJAO PO DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA KAO RATNU SIROČAD, POTOMKE KRVOLOČNIH STEPINČEVIH KRIŽARA KOJI SU ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI. A DANAS ,TI ISTI POTOMCI IŠKOLOVANI U SOCIJALIZMU , PRKOSE SVEMU ŠTO SU DOBILI . NJIHOVO PONAŠANJE I ODNOS PREMA SOCIJALIZMU JE ISTI KAO I NJIHOVIH OČEVA,STEPINČEVIH KRIŽARA, KOLJAČA ,KRVOLOKA. ZA NJIH JE SOCIJASLIZAM POSTAO ODIOZAN SUSTAV KOJI IM JE PRUŽIO ŽIVOTNU EGISTENCIJU DOSTOJNU ČOVJEKA,KOJU NIKADA NIKOME NJIHOVA ZLOČINAČKA CRKVAV, TAKO NEŠTO, NE BI UČINILA.
  MEĐU OVE SPADAJU I OVI TUĐMANOVI JUNCI ,FALANGISTI ,KLERIKALCI KOJI SU JOŠ KRVOLOČNIJI OD SVOJIH OČEVA , PRAVI SLJEDNICI DEKADENCIJE DUHA I UMA KOJI PROPOVJEDA NJIHOVA ZLOČINAČKA CRKVA . I TREBA KONSTATIRATI DA SE NISU POPELI HEGLEOVOM LJESTVICOM TRIJADE DO STUPNJA SAMOSTALNE SAMOSVIJESTI KADA SE NA TOM STUPNJU POSTAJE ČOVJEKOM, POVIJESNIM ČOVJEKOM, KOJI SPOZNAJE SEBE I SVIJET OKO SEBE ,VEĆ SU I DALJE NA STUPNJU NESRETNE SVIJESTI ,KAKO KAŽE HEGEL ,JER NA TOM STUPN LJUDI NESRETNE SVIJESTI NE ZNAJU MISLITI OSIM SLUŠATI I VJEROVATI, JER KATOLICI ,NIKDA NISU SA SOBOM NI KOD SEBE ,JER SU UVIJEKL ONOSTRANA BIĆA.
  POŠTOVANI ,KUJUNDŽIĆU ,VI STE MEDICINSKI ZANATLIJA,A DRUŠTVENO-POLITIČKI NEUK ČOVO ,ZATO SE OSTAVITE ONOG ZANATA KOJI NIJE JEDNAK VAŠEM,JER VI NE TREBATE MISLITI ,VI TREBATE U SKLADU SA VAŠIM STUPNJE ZANATSKE STRUČNOSTI ,UVJKEK ISTI POSAO OBAVLJATI.POLITKA JE DRUŠTVENI ODNOS A TO JE PODRUČJE FILOZOFSKO-MARXISTČKOG OBRAZOVANJA GDJE STE VI TABULA-RAZA. VI STALNO SPOMINJETE DEMOKRACIJU ,KAO DA JE ONA KRPA KOJOM SE BRIŠE ILI POLIRA ILI NEKA PROSTITUTKA KOJU TREBA PREOBRATITI. VI NE ZNATE ŠTA JE TO DEMOKRACIJA. PA PREMA TOME MARŠ DOMA I SUTRA NA VJERNUK,JER STE VI TRIBALNI-ANTROPIDNI TALIBAN,SA DINRSKIH OSOJA I PRISOJA .ZA VAS NIJE DA MISLITE ,JER SE ZA TO DUGO I DUGO IDE U ŠKOLICU U KOJOJ SE UČI MISLITI A VAŠA JE GLAVICA TRIBALNO –ANTROPIDNA, NA NISKOM STUPNJU SVIJESTI.

  • Idiote, zašto “komentarišeš” po hrvatskim portalima? Imaš tamo u Šumadiji svoje smrdske portale pa tamo “komentariši bre”!

Comments are closed.