Milun u prednosti da se dočepa Igara u Tokiju, Hrgović nije na popisu

Hrvatski boksački savez objavio je popis putnika na prvi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine na kojem nema Filipa Hrgovića, ali tu je Marko Milun


Hrvatski boksački savez objavio je popis putnika na prvi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine. Na njemu nema Filipa Hrgovića, ali tu je Marko Milun, navodi Index.


Tako je postalo i službeno da će Milun imati prednost u pokušaju da se dočepa Igara u Tokiju.

Naime, objavljeni popis odnosi se na europske kvalifikacije koje će se u ožujku održati u Londonu. U svibnju se u Parizu održavaju svjetske kvalifikacije, na koje bi prema prvotnom dogovoru trebao ići Hrgović, ali to još nije službeno potvrđeno.

Ako Milun prođe kvalifikacije, za Hrgovića je priča gotova

Međutim, budući da svaka zemlja ima pravo na samo jednog predstavnika po težinskoj kategoriji, ako Milun prođe londonske kvalifikacije, Hrgović gubi svaku šansu da vidi Tokio, iako je stipendist države i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Milun prema tablicama i rezultatima s EP-a spada među pet najboljih europskih amatera među teškašima, a za plasman na Igre morao bi u Londonu doći do polufinala.

Na popisu izbornika boksača Dorijana Čalića su: u kategoriji do 63 kg Erik Pijetraj i rezerva Diego Mamić, do 69 kg Mario Zeljko i rezerva Petar Cetinić, do 75 kg Mladen Sobjeslavski i rezerva Gabrijel Veočić, do 81 kg Luka Plantić i rezerva Matej Uremović, do 91 kg Toni Filipi i rezerva Zvonimir Rebolj te preko 91 kg Marko Milun i rezerva Luka Pratljačić.

Na popisu izbornika boksačica Ante Matasa su: u kategoriji do 57 kg Nikolina Čačić i u kategoriji do 60 kg Marija Malenica te rezerva Sara Kos.

Boksačima koji izgube nokautom slijedi suspenzija

Index dodaje i da je Hrvatski savez profesionalnih boksačkih sportova objavio uredbu povodom sve većeg broja smrtnih slučajeva u boksu, prema kojoj će od 1. siječnja 2020. svi boksači morati imati obavljenu magnetsku rezonancu mozga, a nakon svakog poraza nokautom, klasičnim ili tehničkim, slijedi mu preventivna suspenzija.

Tako će boksači koji izgube tehničkim nokautom biti suspendirani na razdoblje između 21 i 42 dana, a oni koji izgube klasičnim nokautom na 90 dana. Borci koji izgube tri uzastopna meča bit će suspendirani na 90 dana, do sedam takvih poraza u nizu znači 150 dana suspenzije, a više od sedam najmanje 365 dana ili trajnu suspenziju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime