U sjeni velikih sportskih događanja, europskih prvenstava u rukometu i vaterpolu gdje je cijela Hrvatska bila uz svoje reprezentacije, u Zagrebu je održano PH u boksu.

Mladi dicmanjski boksač, član BK Leonardo Marko Milun obranio je titulu prvaka Hrvatske sa samo jednim odrađenim mečem. U polufinalu je bio bolji od Jure Babića iz ‘Gladijatora’, koji mu se hrabro suprotstavio, ali mu još uvijek nedostaje iskustva za ravnopravnije parirati jednom od najboljih boksača Europe.

Milun je u finalu očekivao svog najžešćeg hrvatskog protivnika, osječkog borca Luku Pratljačića, ali je Slavonac zbog teže ozljede zadobivene u polufinalu odustao od ogleda. Gostujući u programu Hit radija, Milun je istaknuo kako se odlično pripremio za ovo natjecanje:

– Očekivao sam jaču konkurenciju ove godine, kao što je to bilo ranijih godina. Žao mi je što Luka nije mogao boksati u finalu jer stvarno je odličan borac, kazao je Milun za Feratu.

Milun je najavio i svoje sljedeće nastupe:

– U mađarskom Debrecenu od ponedjeljka počinje jedan od najjačih boksačkih turnira u Europi naziva ‘Istvan Bocskai’. Ja branim naslov pobjednika od prošle godine u superteškoj kategoriji i učinit ću sve da to ponovim. Još će na ovom turniru biti tri naša boksača iz reprezentacije. U Londonu 13.ožujka počinju europske kvalifikacije, a moj cilj je dokopati se polufinala što donosi odlazak na olimpijske igre. Bit će teško, ali dobro ću se pripremiti i vjerujem u svoj uspjeh i ostvarenje sna svakog sportaša, a to su Olimpijske igre, kazao je Milun, dodajući kako još nije poznat ždrijeb tih kvalifikacija i ne zna se hoće li se u prvim borbama odmah susresti najbolji boksači ili će pristupiti dirigiranom ždrijebu, sukladno dosadašnjim uspjesima i rangu boksača na europskoj i svjetskoj ljestvici.

Na kraju razgovora i najava što ga očekuje u veljači, a posebno ožujku Marko Milun je zahvalio svima koji mu cijelo vrijeme daju podršku i prate njegove rezultate, upućujući poseban pozdrav svim korisnicima i djelatnicima Centra Juraj Bonači Sinj:

– Oni su moji najvjerniji i najdraži navijači, naravno, uz moju obitelj. U Centru je moja sestra Marina Milun i oni se redovito mole pred moje nastupe, a ja to nikada neću zaboraviti. Koristim prigodu da ih putem Hit radija i Ferate posebno pozdravim, zaključio je najbolji hrvatski i ponajbolji amaterski boksački europski superteškaš Marko Milun.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime