Milinović poslao poruku kršiteljima mjera i ispričao detalje borbe protiv korone: ‘Zadnjih dana njih šest izgubilo je bitku…’

Dao je punu podršku Stožeru i Vladi


Ličko-senjski župan Darko Milinović javio se za RTL Direkt i opisao svoje nimalo bezazleno iskustvo s koronavirusom.


Dobio je upalu pluća i završio u bolnici u Gospiću. Disao je uz pomoć kisika, u jednom trenutku liječnici su razmišljali i da ga prebace u respiracijski centar u Rijeku, ali ipak nisu.

Milinović je kod kuće, kaže da se osjeća bolje, a anti korona prosvjednicima iz Zagreba poručuje da se obuku i odu na covid odjele.

’17 dana kada sam postao pozitivan, dva dana sam već na kućnoj njezi. Zdravstveno stanje mi se popravlja i nadam se da mogu reći da je Covid infekcija iza mene’, kazao je Milinović te se zahvalio svom osoblju gospićke bolnice što su vodili brigu o njih dvadesetak.

‘Nažalost, neki nisu imali te sreće i u zadnja dva dana je njih pet ili šest izgubilo bitku i podleglo’, kazao je Milinović. Iskoristio je priliku poslati poruku onima koji se neodgovorno ponašaju u vezi zaštite od pandemije, a posebno je istaknuo prosvjed koji se za vikend održao na Trgu bana Jelačića.

Posjetite neku od Covid bolnica

‘Obucite se i posjetite neke od Covid bolnica i odjela i neka pogledaju strah i čežnju u očima onih koji svaku minutu udahnu kisik boreći se za svoj život. Ili neka poslušaju čežnju u riječima majke, oca, bake, djeda ili prijatelja kada pitaju liječnike kako su njihovi najmiliji’, kazao je.‘U zadnje vrijeme je prečesto slučaj da im liječnik odgovara: ovu bitku smo izgubili’, dodao je Milinović. Poručio im je da je ljudsko pravo ‘taj udah i borba za život’.

‘Svojim neodgovornim ponašanjem nemojte onemogućavati ljudima da prežive i da se bore za svoj život. Pomislite jeste li možda vi jedni od uzroka one rečenice: ovu bitku smo izgubili’, kazao je Milinović.

Podrška Stožeru i Vladi

Dao je punu podršku Stožeru i Vladi. Budite hrabri i odlučni u donošenju i najtežih mjera ako one znače spašavanje barem jednog ljudskog života. Držite se!’ zaključio je Milinović u RTL Direktu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime