Milijunti putnik sletio u Zračnu luku Dubrovnik dva tjedna ranije nego lani

Dubrovačka luka je premašila prošlogodišnji promet za 20 posto, a očekuju da će do listopada kroz luku proći dva milijuna putnika

Milijunti putnik u Zračnoj luci Dubrovnik, Kanađanin Cameron Neil Smith sletio je u četvrtak ujutro na letu Turkish Airlinesa iz Istanbula, a ove godine milijunti putnik stigao je dva tjedna ranije nego lani, piše DuList.


Kako je ovom prilikom istaknuo direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, doček milijuntog putnika prije je označavao vrhunac sezone.

– Ove godine to je čak dva tjedna ranije nego lani. Brojke dosada su fantastične, imamo 20 posto povećanje prometa, a sada imamo milijuntog putnika ranije nego ikada dosada. Ovaj mjesec ćemo imati oko 400 tisuća putnika, možda i više, a to nas trasira prema premašivanju brojke od dva milijuna putnika što bi se moglo dogoditi već u listopadu – rekao je Tolić za DuList.

Ustvrdio je i kako su nedavno otvorene ponude za 100 milijuna eura vrijedan natječaj za radove na zračnoj strani Zračne luke, te dodao kako su se javila dva velika konzorcija, Kolas i Strabag.

‘-Tko god bude izabran imat ćemo kvalitetnog izvođača – kaže Tolić.

Cameron Neil Smith nije krio zadovoljstvo činjenicom da je upravo on milijunti putnik.


– Prvi put sam u Dubrovniku, ostat ću oko tri tjedna. Planiram i posjet Crnoj Gori, a ostatak vremena ću jednostavno istraživati Grad – rekao je sretni putnik.

Inače, Zračna luka Dubrovnik prošlu godinu završila je s 1,99 milijuna putnika, piše DuList.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0