Ove zime u Gornjim Poljicima priprema se pravi spektakl. U Docu Gornjem organizira se prvo “Božićno Selo“. Cijelo područje u kojem će se odviti ova zimska manifestacija bit će ukrašeno s točno milijun lampica.

– Ukupna dužina lampica je 24 kilometra. To odgovara udaljenosti od Omiša do Doca Gornjeg. Kad nam već gradonačelnik ne može napraviti normalne pristupne ceste, onda da bar mi napravimo ovako duge lampice – ironičan je bio na početku razgovora Tihomir Lučić, vlasnik imanja na kojem će osvanuti “Božićno Selo”.

Tihomir Lučić

Lučić nam je kazao da njegov projekt nije kopija nekog postojećeg već jako pazi na originalnost i autentičnost.

– Ovdje, u zaseoku Nart, idemo na nešto što dosad nije viđeno, ne u Hrvatskoj nego i u – Europi! Cijelo imanje bit će puno svijetlećih i živih domaćih životinja. Naši posjetitelji moći će vidjeti životinje poput dalmatinskih krava buša, ljama, jelenova, konja, pataka, gusaka, paunova, fazana, golubova, magaraca, svinja. Bit će to jedan pravi mali raj za obitelj s djecom – otkriva nam Lučić koji najavljuje veliko otvaranje 2. prosinca (nedjelja) u 17 sati.

– Posjetitelji će moći uživati u “Božićnom Selu” do 6. siječnja 2019. U tih mjesec dana moći će se kušati isključivo domaći proizvodi poput kobasica isključivo s OPG-ova, soparnik, fritule, uštipci, kuhano vino, čajevi – govori nam vlasnik imanja.

Sudeći po onom što smo vidjeli danas, kada je postavljeno tek pola svjećica, posjetitelji mogu očekivati zaista neviđenu božićnu atmosferu u Dalmaciji.– Na otvaranju imamo tri izvođača; klapu Sveti Florijan, grupu Iluzija i tamburaše. Dobra zabava za sve je zagarantirana – zaključuje Lučić.

Zamosorsko-poljičko “Božićno Selo” u fazi uređenja pogledajte u priloženoj fotogaleriji.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime