Milanović se oglasio priopćenjem. HOS-ovac: “Jesu nas 1993. godine tražili da budemo u protokolu?

"Ne širite laži, a nek Milanović dođe i to mi kaže. Ja sam krv prolio. Moj sin ima 21 godinu, on je nasljednik branitelja Domovinskog rata. Kakav incident",


Predsjednik RH danas je trebao sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.


SKANDAL Napustio obilježavanje akcije Maslenica: Milanović se zbog “Za dom spremni” vraća u Zagreb

Napravio je to nakon što je doznao da u protokolu sudjeluju i osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja ‘Za dom spremni’.

Sve je pojasnio u priopćenju.

“Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“  i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo.Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, Predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici”, napisao je Milanović u priopćenju.

HOS-ovac: Jesu nas 1993. tražili da budemo u protokolu

Reporteri N1 razgovarali su s HOS-ovcima zbog kojih Milanović nije došao.“Trebali smo biti, ali netko je to zaboravio”, rekao je jedan od pripadnika HOS-a.

“Milanović nas je davno bacio u smeće”, rekao je pripadnik HOS-a.

“Jesu nas 1993. godine tražili da budemo u protokolu?”, dodao je jedan HOS-ovac.

Ante Baraba Knez, tajnik udruge HOS-a iz Zadra kazao je da su službeno u protokolu.

“Ja sam osobno u protokolu, moj predsjednik je u protokolu, mi smo u protokolu kao sve udruge iz rata. Ako predsjednik nije spreman doć među branitelje, poklonit se žrtvama, takav nam ne dolazi. Nije bilo vrijeđanja, to nam nije bilo ni u planu. Mi smo se postrojili, protokol je počeo, imamo maske, nitko nam ne može naše, a on što je napravio u Novskoj, to je sad napravio”, kazao je Baraba Knez. Dodao je da su kao udruga HOS-a Zadar pozvani u protokol.

“Ne širite laži, a nek Milanović dođe i to mi kaže. Ja sam krv prolio. Moj sin ima 21 godinu, on je nasljednik branitelja Domovinskog rata. Kakav incident”, govorio je čovjek koji se predstavio kao Baraba Knez.

Moja reakcija na članak je...
Vau
15
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
7
Molim?
5

1 KOMENTAR

  1. Svaki Hrvatski duznosnik koji prihvaca simbole ustastva i ZDS ili ucestvuje u manifestacijama gdije se isti koriste trebao bi dozivotno biti suspendiran iz javnog politickog zivota.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime