Milanović citirao Ujevića, pa se osramotio

I Milanoviću se omaknuo gaf


Na predizbornom skupu u Boćarskom domu u Zagrebu Zoranu Milanoviću omakao se jedan gaf. Naime, u jednom je trenutku Milanović citirao Tina Ujevića, ali je malo pobrkao o kojoj pjesmi govor, piše Index.


– Ratovi su gotovi, dosta trgovine mržnjom na grbači onih koji su ovoj zemlji najviše dali, a najmanje dobili. Idemo u borbu za civiliziran mir, za toleranciju i normalne odnose među ljudima, za ono što smo izgubili u privatizacijskoj pljački u prvih 10 godina, za ono što je činilo okosnicu, srž ovog društva, a to je rad, stvaranje, kreacija, teži put, kao što bi u Svakidašnjoj jadikovki rekao Tin Ujević sa žuljavim cipelama, ali srcem ispod plavih bluza – rekao je Milanović tom prilikom.

No stihovi koje je točno naveo i ispravno pripisao Ujeviću ne dolaze iz pjesme Svakidašnja jadikovka (koja govori o prolaznosti i uzaludnosti života), već iz pjesme Čin sputanih ruku.

Ovo, inače, nije prvi put da je Milanović citirao Ujevića. Njegovim je stihovima odgovorio i kad su ga nakon glasanja na parlamentarnim izborima 2015. pitali kako će provesti dan.

– U slutnji, u čežnji, daljine, daljine, u srcu, u dahu, planine, planine – rekao je tad navodeći stihove iz pjesme Odlazak.

Video Milanovićevog gafa pogledajte OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Bitno je da na čelo države ne dođe čovjek koji je za Tita i neki Region ili Zapoadfni Balkan…Ta sinjska komnistička i partizanska budaletina je opasan po državu Hrvata,državu koju smo izborili nakon devet vjekova…to se događa zato što nismo rasčistili međiu sobom mi Hrvati. Partiozani i ustaše ostavili su nam strašnu podjelu i veliko partizanski, komunističko zlo,ali živo zlo, kao živi pjesak…Pomirba nije uspjela i radi spasa države kao države,morat ćemo se sukobiti s onima koji su perotiv naše države, koji je nastoje uništiti,dokinut i hrvatskom, narodu nametnut neke novu staru Jugu…mnogo ih i je i vode ih u to partizansko-komunističko zlo Mesić, Josipović,Pusička, Milanoviću, Vrdoljak, Bernardić, Jakovina, Klisović, Džudija, NEKOLIKO SVETOSAVACA I GOMILA bURIDANOVIH MAGARACA…Bože daj da prođe bez krvi

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime