Mihalinec: “Nenastavno osoblje nije oštećeno, već upravo suprotno, njihova povećanja su značajno jače osigurana od onih kojima se povećava koeficijent”

Mihalinec je, dakle, nakon štrajka potpuno okrenuo priču


Iako su od početka štrajka u školama, koji je trajao punih 36 dana, sindikati govorili kako je borba za veće koeficijente (od čega nisu odustajali) zapravo borba za dostojanstvo svih zaposlenih u školama, priča se brzo okrenula.


Naime, nakon što je pao dogovor s vladom postalo je jasno da će samo učitelji i nastavnici dobiti traženo povećanje koeficijenta za 6,11 posto, dok će nenastavno osoblje dobiti dodatke u istom iznosu.

To je izazvalo nezadovoljstvo nenastavnog osoblja, koje je sindikate prozvalo izdajicama.

Telegram je objavio mail koji je jednoj nezadovoljnoj gospođi poslao Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, u kojem tvrdi da nije važno što nenastavno osoblje nije dobilo veće koeficijente jer su dobili dodatke.

Dodaci su zapravo bolji?!

– Mi smo se izborili za sve jednako, svi će imati povećanje od 6,11 posto uz 6,12 posto osnovice koju smo izborili našim štrajkom. Za nenastavno osoblje smo morali ugovoriti povećanje kroz dodatke na plaće. Nenastavno osoblje nije oštećeno, već upravo suprotno, njihova povećanja su značajno jače osigurana od onih kojima se povećava koeficijent – piše Mihalinec u odgovoru gospođi.Mihalinec je, dakle, nakon štrajka potpuno okrenuo priču. Od početka štrajka tvrdio je kako dodaci za sindikate nisu ni predmet razgovora jer oni žele samo koeficijente.

– Povećanje samo dodataka za nas je neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo – izjavio je tada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime