Legendarni kapetan Hrvatske, svjetski i olimpijski pobjednik Pero Metličić uoči finala rukometnog Eura između Španjolske i Hrvatske, otkrio je kakav su odnos imali igrači i Lino Červar.

Lino je u 69. godini, deset godina nakon finala s Francuzima u Areni, doveo Hrvatsku prvi put u borbu za zlato.

“Tu se nema što dodati. Svega je bilo između nas, ali jedno je sigurno – on je iz nas i naših svađa izvlačio najbolje. Kad vidite njegove reakcije na klupi, pokušavao je izvući uvijek sve najbolje. U njegovoj karijeri je to uvijek palilo, teško je nekad slijediti njegov karakter, ali vidite da je on uspio”, rekao je Metličić, govoreći o treneru s kojim je odradio desetak dramatičnih finala i preživio neke od najvećih klasika rukometa, javlja Index.

“Jednom je u intervjuu rekao – ja imam 20 igrača, što mislite da je lako postići da svi prate moju filozofiju, svatko je druga stranka.

Kada sam to vidio, rekao sam sebi neću nikad biti trener. Sjetio sam se što bi mi između sebe komentirali, uvijek se pitamo zašto ovaj nije igrao, zašto jest onaj, ma nije to lako, ne daj bože nikome”, kaže Pero i zaključuje:

“On će ostati najveći trener za mene. Vodio me kao balavca u Ateni, vodili smo milijun sukoba, ali Lino je najveći.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime