Merkel otišla uz ovacije, CDU ima novu predsjednicu

Annegret Kramp-Karrenbauer nova je predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) i nasljednica Angele Merkel, odlučeno je na stranačkoj konvenciji CDU-a u Bremenu


Annegret Kramp-Karrenbauer nova je predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) i nasljednica dosadašnje predsjednice Angele Merkel, odlučeno je na stranačkoj konvenciji CDU-a u Bremenu. S mjesta predsjednice nakon 18 godina odlazi Angela Merkel.


Annegret Kramp-Karrenbauer je na stranačkom kongresu CDU-a s 51 posto glasova u drugom krugu izbora za čelništvo stranke pobijedila svog konkurenta Friedricha Merza. Predsjednik CDU-a je i izgledni kandidat Unije CDU/CSU na sljedećim parlamentarnim izborima 2021. Annegret Kramp-Karrenbauer je za jaku državu, jaku ulogu obitelji i oštre kazne azilantima koji krše zakon.

Budućnost trebamo uzeti u svoje ruke, kaže zvijezda kongresa Angela Merkel. Na govornici piše geslo – okupiti i zajedno voditi. Tijekom emotivnog govora poslije više od 18 godina na čelu stranke, CDU je danas ovdje u Hamburgu slavio Merkel, ovacije dugo nisu prestajale, zahvala za sve što je učinila i za ono što ostavlja stranci i Njemačkoj, javlja HRT.

– U ovom trenutku ispunjena sam snažnim osjećajem zahvalnosti. Bila mi je velika radost! Bila mi je čast! – kazala je Angela Merkel.

– Mudro je odlučila, iako žalim što odlazi, doživio sam s njom 18 vrlo uspješnih godina! – kazao je Elgelbert Rauen, izaslanik na Kongresu.

Među uzvanicima iz cijeloga svijeta međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović, govori o velikoj podršci koju je Hrvatska imala u strogoj i principijelnoj Njemačkoj.– Ovo je trenutak kad joj se možemo zahvaliti. Njemačka je bila uvijek stroga, ali je bila principijelna i održala je riječ na obećanjima na kojima je trebalo dosta raditi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime