Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Međunarodni uspjeh hrvatskog festivala: SlatCroFest by Slatkopedija putuje u Treviso

SlatCroFest by Slatkopedija, festival hrvatskih slastica i slatkih proizvoda, gostovat će na samoj završnici Tiramisù World Cupa.
D.D. / Foto: Press 8. listopada 2025. 10:00
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

SlatCroFest by Slatkopedija, festival hrvatskih slastica i slatkih proizvoda, koji se ove godine od 1. do 4. svibnja održao u samom srcu Splita, već je nakon prvog izdanja ostvario zapaženi međunarodni uspjeh – naime, organizatorice festivala, Kate Bošković i Mirjana Bošković Smrekar, pozvane su na završnicu Tiramisù World Cupa i to kao predstavnice hrvatske slatke baštine, ali i kao članice žirija u polufinalu za pripremu izvornog recepta.

„Poseban gost na konferenciji, održanoj u sklopu našeg festivala, bio je Francesco Redi, organizator Tiramisù World Cupa, koji je na samom festivalu ostao zadivljen bogatstvom hrvatske slatke baštine i kvalitetom hrvatskih slatkih proizvoda. Nedugo nakon završetka festivala, kontaktirao nas je s pozivom za gostovanje na Tiramisù World Cupu, što smo mi s oduševljenjem prihvatile.“ – kaže Kate Bošković.

S obzirom na to da gostovanje u Italiji pruža mogućnost da se na međunarodnoj razini podigne svijest o kvaliteti hrvatskih slatkih proizvoda, organizatorice SlatCroFesta by Slatkopedija pozvale su i proizvođače koji su sudjelovali na samom festivalu, ali i turističke zajednice te druge festivale da im se pridruže u Trevisu.

"Veseli nas što ćemo u Trevisu predstaviti i proizvode dvoje proizvođača s našeg festivala – Makolacha i Brachatelle, kao i što ćemo imati priliku predstaviti festival Župski pjat, dok će nam okuse lumblije približiti Blatski fižuli. Uz to, u suradnji s turističkim zajednicama Dugog Sela, Vodnjana i Blata, predstavit ćemo slastice tipične za te krajeve.“ – otkriva nam Mirjana Bošković Smrekar.

Tradicionalne hrvatske slastice i slatki hrvatski proizvodi uključeni su u program čak dva dana pa će tako u petak, 10. listopada u 15 sati u  Salone Borsa Della Camera Di Commercio biti održana jednosatna prezentacija uz degustaciju, dok će u subotu navečer, u sklopu svečane večere  Eccellenze Venete in Tour – Degustazione e storytelling, na posebnim stolovima, biti izložene hrvatske slastice koje će posjetitelji moći degustirati, ali i saznati više o njima u izravnom kontaktu s proizvođačima i predstavnicima turističkih zajednica.

Nedjelja je pak rezervirana za samu završnicu svjetskog prvenstva u izradi tiramisùa, a Kate i Mirjana i tu su dobile važnu odluku pa će tako one biti jedne od članica žirija koje će odlučivati koji će tiramisùi, pripremljeni po izvornoj recepturi, ići u samo finale.

„Iako se nismo nadale ovakvom međunarodnom uspjehu već nakon prvog izdanja našeg festivala, veseli nas što je naš trud i rad odmah prepoznat i što smo stvorile mogućnosti za daljnju promociju hrvatskih slastica na međunarodnoj razini. Vjerujemo da će naše gostovanje u Trevisu otvoriti vrata i nekim budućim međunarodnim suradnjama, kako bi se širila priča o našoj bogatoj slatkoj baštini, ali i kako bismo našim proizvođačima slatkih proizvoda otvorili vrata međunarodnih suradnji.“ – za kraju su poručile organizatorice SlatCroFesta by Slatkopedija, ali i gostovanja hrvatske slatke gastronomije u Italiji, Kate Bošković i Mirjana Bošković Smrekar.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
2
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Sveti Nikola uranio u Solinu: Gradonačelnik najavio obilazak vrtića
19
min
Sveti Nikola uranio u Solinu: Gradonačelnik najavio obilazak vrtića
Advent u srcu Biokova: Malo selo oživjelo tradiciju i blagdanski duh, sve pozivaju na fritule i kuhano vino
35
min
Advent u srcu Biokova: Malo selo oživjelo tradiciju i blagdanski duh, sve pozivaju na fritule i kuhano vino
Cloudflare ponovno u kvaru: Nakon velikog pada prije mjesec dana, internet je opet pogođen velikim prekidom
51
min
Cloudflare ponovno u kvaru: Nakon velikog pada prije mjesec dana, internet je opet pogođen velikim prekidom
Paljenje druge adventske svijeće ove subote u Đardinu: Cjelodnevni program za djecu i koncerti diljem grada
51
min
Paljenje druge adventske svijeće ove subote u Đardinu: Cjelodnevni program za djecu i koncerti diljem grada
Progutao Fabergé medaljon kako bi ga ukrao, uhvatila ga policija
58
min
Progutao Fabergé medaljon kako bi ga ukrao, uhvatila ga policija
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    4. prosinca 2025. 12:06
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.