Na međunarodnome poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu od 11. do 17. svibnja predstavljaju se najznačajniji akteri poljoprivrede i srodnih industrija u ovom dijelu Europe.

Više od 140 tisuća posjetitelja moći će vidjeti i najnovija tehnološka dostignuća, posjetiti izložbe organske hrane i hrane s oznakama zemljopisnog podrijetla, ali i posljednje dosege u poljoprivrednoj mehanizaciji.

U organizaciji HGK svoje su proizvode predstavile tvrtke iz mesno-prerađivačke industrije Ravlić, Pivac i PPK Karlovac i industrije poljoprivredne mehanizacije, Megametal, Pecka, TPS Labinprogres, Hittner i Klaster poljomehanizacije.

Grupa Pivac na sajmu sudjeluje s dvije tvrtke: Mesnom industrijom Braća Pivac i PPK karlovačkom mesnom industrijom.

– Dodanu vrijednost proizvodima Grupe Pivac daje i činjenica da se za njihovu izradu koristi isključivo domaća sirovina hrvatskih farmera, što kupcima jamči visoku razinu kvalitete i sigurnosti – rekao je Igor Miljak iz Grupe Pivac.

– U strukturi izvoza, četvrtina ostvarenih prihoda odnosi se na Srbiju tako da nam je ovo izrazito važno tržište na kojemu planiramo daljnje širenje – rekao je Miljak, naglasivši da im udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje iznosi 5 posto, s izrazitim trendom rasta.

Na sajmu se predstavila i tvrtka Hittner iz Bjelovara, čiji se najnoviji proizvod, tzv. lovac mraza, koristi na otvorenim površinama za sprječavanje i ublažavanje šteta od mraza u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtlarstvu i cvjećarstvu, ali i kao grijač zraka u plastenicima i staklenicima.

– Tu smo kako bismo proširili prodajnu mrežu i pronašli nove poslovne partnere. Izvozimo oko 15 posto ukupne proizvodnje. Želja nam se probiti i na tržišta Italije, Rusije, Nizozemske i Danske – rekao je Kristijan Marić iz Hittnera, dodavši da je sajam izvrsna prilika i za praćenje trendova u proizvodnji.

– Svake godine investiramo i u nove CNC strojeve. Posjedujemo i jedan robot, a drugi nam je u planu za ovu godinu – dodao je Marić.

Uz više od 1.500 izlagača, sajam kroz stručne skupove, okrugle stolove i edukacije predstavlja najaktualnije teme iz poljoprivrede, uz poseban fokus na primjere najbolje prakse.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime