MATEA KOLOVRAT EUROPSKA PRVAKINJA Splićanka briljirala na prvenstvu u Turskoj

Ovo je 11. medalja splitskog taekwondo kluba Marjan na svjetskim i europskim prvenstvima u 2019. godini


Članica splitskog Marjana Matea Kolovrat postala je europska prvakinja u konkurenciji gluhih u kategoriji do 67 kilograma. Na prvenstvu u Turskoj Matea je u prvom kolu bila slobodna, u polufinalu je slavila nokautom protiv Ruskinje Mine Ramazanove pri vodstvu 15:0 da bi u finalu rezultatom 11:3 pobijedila Turkinju Eminu Turk. Tako je Matea naslovu svjetske seniorske prvakinje iz 2016. i olimpijske viceprvakinje iz 2017. dodala i naslov prvakinje Europe.


U sklopu priprema za ovaj nastup Matea Kolovrat je cijelu godinu putovala sa trenerom Veljkom Laurom i seniorima taekwondo kluba Marjan nastupajući na jakim G1 turnirima, a prošlog mjeseca je osvojila i brončano odličje na jednom od G1 natjecanja. Matein konačni cilj zbog kojeg je i stigla u taekwondo klub Marjan je naslov olimpijske pobjednice na Igrama 2021., ali i obrana svjetskog zlata sljedeće godine tako da će joj ova medalja biti samo dodatni poticaj.

Bila je to ujedno i 11 medalja splitskog taekwondo kluba Marjan na svjetskim i europskim prvenstvima u 2019. godini na šest natjecanja čime su zaokružili fenomenalnu godinu u kojoj se s niti jednog velikog natjecanja njegovi sportaši nisu vratili praznih ruku.

SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO – 1 MEDALJA

EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO – 3 MEDALJEEUROPSKO PRVENSTVO MLAĐI SENIORI – 3 MEDALJE

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO – 1 MEDALJA

EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO – 2 MEDALJE

EUROPSKO PRVENSTVO GLUHIH – 1 MEDALJA

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime