Mate Pavić osvojio je US Open u paru s Brazilcem Brunom Soaresom!

Mektić i Koolhof su u polufinalu svladali Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja sa 7:6 (3) i 6:4, dok su Pavić i Soares sa 6:4 i 7:5 nadigrali Nizozemca Jeana-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua.

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom Grand Slam turniru. Dosad mu je najveći uspjeh bilo polufinale Roland Garrosa 2018., kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale miksa u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

Pavić je do sada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala Grand Slam turnira. Osvojio je Australian Open 2018., dok je izgubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach.

Usto, Pavić ima dva naslova u miksu, 2016. je osvojio US Open s Njemicom Laurom Siegemund, a 2018. Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowski s kojom je izgubio finala Roland Garrosa 2018. i 2019, piše Index.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime