Hajdukov sportski direktor Mario Branco je na Poljudu sazvao konferenciju za medije.

Komentirao je transfer Nikole Vlašića u Everton, kupnju Portugalca Huga Almeide, ali i govorio o budućim planovima za nastavak sezone. Sportskom direktoru se na konferenciji pridružio i novi igrač Hajduka, Almeida, kojem je Branco uručio Hajdukov dres s brojem 10.

Na samom početku novinare je zanimalo što ima reći o prodaji Vlašića.

– Prodaja Vlašića je velika promjena, koja je trebala biti napravljena za dobrobit kluba. Na kraju svega, bitno mi je što znam da, kad odem, ostavljam klub u boljem stanju nego sam ga našao.

Znamo da ovo nije vaš posao, već trenera Carrilla, ali sad imamo “rupu” na mjestu Vlašića. Što s tim? – upitao je jedan od novinara.

– Ne prodajemo ni kupujemo igrače bez mišljenja trenera Carrilla. Više puta smo pričali o posljedicama Vlašićevog odlaska. Vjerujem da imamo igrače u ekipi koji će biti dostojna zamjena. Neću ih imenovati, to je posao trenera da ih odabere, ali uz kvalitetan rad, to je moguće.

Pokušali smo uzeti igrača koji ima slične karakteristike kao Vlašić, ali nije bio na raspolaganju. Tako da ćemo do zime igrati s ekipom koju imamo i siguran sam da će to biti dovoljno.

Je li Carrilllo inzistirao na dolasku Almeide?

– Nije nitko inzistirao. Tražili smo igrača s određenim karakteristikama i Almeida je ispunio te uvjete.

Što očekujete od Almeide s obzirom da je njegova karijera zadnje tri godine u silaznoj putanji? Hoće li moći igrati s Osijekom?

– Ako pogledate na njegovu karijeru i usporedite ga s Futacsom, možete vidjeti neke sličnosti. Očekujem da će nam dati što klubu treba, sukladno karakteristikama prema kojima smo ga odabrali, bez obzira na njegovu dob. Što se tiče igre s Osijekom, čekamo da sredimo dokumente, pa ćemo vidjeti kakav mu je disciplinarni status.

Cijelu konferenciju pogledajte u videu