Mario Branco: Počeli smo graditi jedan kredibilitet i u poziciji smo vraćati igrače poput Caktaša i Tičinovića

"Zadovoljan s onim što smo napravili u prijalznom roku"

Sportski direktor Hajduka Mario Branco danas je u novinarskom salonu na Poljudu napravio rezime prijelaznog roka “bijelih”, tijekom kojeg su na Poljud stigli Steliano Filip, Adam Gyursco, Mario Tičinović


– Kako svi znate sinoć je završio prijelazni rok. Ovo je moj četvrti prijelazni rok od kada sam sportski direktor Hajduka. Uvijek ima prostora za napredak, a zadovoljan s onim što smo napravili. Prvenstveno sam zadovoljan jer smo počeli graditi jedan kredibilitet i u poziciji smo vraćati igrače kao što je Caktaš i Tičinović te dovoditi igrače kao što je Filip. Prije nismo bili u mogućnosti vraćati igrače ili dovoditi takve igrače. Igrači koji su otišli mladi sada se vraćaju jer vjeruju u snagu današnjeg Hajduka.

Tijekom roka smo izgubili Ercega, čiji je učinak bio impresivan. Sada imamo momčad koja je balansirana i trener ima više opcija. Stoga mislim da je momčad jača nego prije. – kazao je Branco.

Koja su mu očekivanja o utakmici protiv Dinama…

– Moje je da pričam o prijelaznom roku. Mislim da još nismo u maksimalnoj snazi, s obzirom na to da imamo ozlijeđenih igrača. To će biti teška utakmica, nadam se dobrom rezultatu, ali o tome možete više sutra s trenerom.

Predsjednik Ivan Kos je najavio novi ugovor.– Prvo nema prijelaznog roka za sportske direktore. Kao što sam prije rekao dokle god predsjednik da budem tu ja ću biti tu. Dakako, nije sam predsjednik klub i dok sve bude kako treba ja ću biti tu.

Upitan je i o ugovoru za Ohandzu.– Želim ubiti svaku polemiku oko Ohandze. Imamo jako dobru i profesionalnu polemiku s njim i njegovim agentima. Ponudili smo mu ugovor i odlučio je pričekati kraj prijelaznog roka da se odluči. Imali smo ponudu za njega 40 sati prije Cibalije jer je jedan od najboljih igrača lige i naših igrača. Ponudu smo naravno odbili , a moram priznati da je bila atraktivna ponuda za sve. Sada ćemo mu ponuditi novi ugovor i moramo vidjeti što će biti najbolje za njega. On ima obitelj i žena mu je trudna stoga moramo ponuditi mu dobre uvjete. On je jako dobar igrač i sigurno neće završiti karijeru ovdje. Mi ga želimo zadržati i mislim da smo u jako dobroj poziciji da ga zadržimo. Na nama je da mu ponudimo najbolji ugovor, a na njemu je da odluči na kraju. Spreman sam preuzeti rizik i ako Ohandza ode na kraju besplatno iz kluba.

Očekuje li borbu za naslov iduće godine.

– Moj posao je balansirati dvije stvari, a to je između sadašnjeg rezultata i budućeg rezultat. Dovođenje igrača na ovom transfer roku je dokaz tome. O prvenstvu ne razmišljamo toliko, ali kup je otvorena opcija za osvojiti. U ligi nismo u zavidnoj poziciji, ali na nama je da se borimo do kraja i probamo doći do što boljeg rezultata.

Sprema se i momčad za Europa ligu.

– O Europa ligi je rano razmišljati jer ovisi kako ćemo završiti sezonu. Do tada ima još jedan prijelazni rok. Potrudit ćemo se zadržati momčad i učiniti sve da dođemo do skupina. Ali ponavljam još je rano razmišljati o tome jer je puno faktora koji utječu na to.

Tijekom rada u Hajduku napravio 22 milijuna eura transfera, jednog novinara je zanimalo koliko je sjelo u blagajnu Hajduka.
– Naš račun je javan i lako je izračunati koliko je završilo na računu Hajduka. Odbijte poreze i ostala davanja i dobit ćete koliko je Hajduk na kraju zaradio.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0