Marin Tomičić, voditelj projekta Shift konferencije: “Uz Infobip, napravit ćemo najbolji događaj za programere u Europi”

"Sada s potporom prvog hrvatskog jednoroga Infobipa, svi ciljevi su ostvarivi", rekao je Tomičić

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj s preko 3.000 zaposlenika, preuzela je vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift. Osnivač ove tehnološke konferencije Ivan Burazin ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu, a s njim je u našu najveću tehnološku kompaniju došao i cijeli tim koji je radio na Shiftu.


O prošlosti, a i budućnosti konferencije Infobip Shift, razgovarali smo s Marinom Tomičićem, voditeljem projekta.

Za početak, čestitamo na akviziciji Infobipa. Iza vas je dugi niz godina napornog rada, turbulentni period pandemije, a sada vam se sve isplatilo.

Zahvaljujem od srca. Iza nas je devet godina u kojima smo uspješno organizirali konferencije i jačali zajednicu u Splitu. Nakon za nas najuspješnije 2019. godine, u kojoj smo organizirali konferenciju i u Zagrebu, za 2020. smo imali hrpu planova. Krenuli smo na širenje u Irsku s konferencijom posvećenom umjetnoj inteligenciji ‘Shift AI’ međutim zbog cijele situacije s pandemijom, događaj je nažalost otkazan. Prilagodljivi kakvi jesmo, konferenciju planiranu u Irskoj održali smo virtualno što se pokazalo kao pravi potez.

Kako bi se skratilo čekanje do proglašenja kraja pandemije, te ponovnih “normalnih” konferencija, organizatori su došli na ideju napraviti novi projekt “Shift Remote”. Projekt je zamišljen kao niz online predavanja s raznim temama. Kako je uopće došlo do toga?

‘Shift AI’ konferencija postavila je nove standarde za virtualne evente, a po uzoru na tu konferenciju pokušali smo tada “spasiti” svoj rad i zadržati održavanje konferencija. Kolega Stipe Lelas i ja tada smo razgovarali o nekom novom konceptu i došli na ideju da napravimo seriju virtualnih konferencija pod imenom ‘Shift Remote’. Održavali smo edukacije u doba globalne pandemije i omogućavali ljudima da slušaju najveće svjetske govornike. U tom serijalu ugostili smo preko 70 govornika iz svjetskih firmi kao što su Microsoft, Google, Amazon i Booking.

Kakav je osjećaj biti dio Infobipa?  

Osim Ivana Burazina i mene, u Infobip je došao i naš cijeli tim: Luka Horvatić, Nikola Radišić te kolegica Ivana Bilan, koji su s nama gradili Shift priču proteklih godina. Infobip je tvrtka kojoj su zaposlenici na prvom mjestu, stoga je sve usmjereno da se osjećamo ugodno i dobrodošlo. Zaista je sjajan osjećaj biti dio takve velike tvrtke pune pametnih i inspirativnih ljudi, a svi smo uzbuđeni i motivirani da pokažemo ono što možemo.Shift tim: Nikola Radišić, Luka Horvatić, Ivan Burazin, Marin Tomičić i Ivana Bilan

Pitanje koje sve zanima, koji je plan za Shift konferenciju?

Plan nam je ono što nam prvi put zbog pandemije nije uspjelo, a to je širenje van granica Lijepe naše. Sada s potporom prvog hrvatskog jednoroga Infobipa, svi ciljevi su ostvarivi. Za ovu godinu ideja je u rujnu napraviti najbolju konferenciju za računalne programere u Europi, i u Hrvatsku dovesti stručnjake kakve do sada nismo imali priliku. U razgovorima smo već s nekim od najvećih svjetskih imena, ali više o tome ćemo pričati uskoro kada sve bude službeno.


Zahvaljujemo na razgovoru i veselimo se idućim susretima. Ako imate još nešto na umu, slobodno nam recite.

Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim svim tvrtkama i pojedincima koji su nam pomogli u izgradnji Shift konferencije. Posebno bih istaknuo tvrtke koje su nam prošle godine u teškom periodu pružile ruku i stekle “Life Savers” status. Ne smijem zaboraviti ni projekt Splitsko-dalmatinske županije – ICT županija, koji nam je bio generalni partner proteklih godina, a koji podupire bitne stvari u zajednici i gura naprijed cijeli IT sektor, zaključio je Tomičić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime