MARIJA BUBAŠ: “Učinkovitost mjera možemo vidjeti za oko šest tjedana”

"Same mjere su samo slovo na papiru i ako se ne pridržavamo istih, i dalje ćemo pratiti slične brojke" - smatra Marija Bubaš


Najteži dan u Hrvatskoj od početka epidemije: 4009 novih slučajeva, preminula 51 osoba, na respiratoru 252 pacijenta.


Vlada je predstavila nove, strože mjere koje će biti na snazi do 21. prosinca. Među ostalim, zatvaraju se kafići, restorani, teretane i sportski centri, zabranjuju se svadbene svečanosti.

– Odluka će biti sutra objavljena u Narodnim novinama i stupa na snagu u subotu u 24 sata. Donijeli smo strože mjere u 10 županija u kojima imamo nešto lošije stanje, mi smo u stalnom kontinuitetu donošenja određenih mjera ili popuštanja na određenim prostorima ako se poboljša situacija, izjavio je Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu, prenosi HRT.

– Mjere će trajati oko tri tjedna, ali uz ovako visoke brojke, čekat ćemo još neko vrijeme njihov učinak. Same mjere su samo slovo na papiru i ako se ne pridržavamo istih, i dalje ćemo pratiti slične brojke – smatra Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja HZJZ-a.

Napomenula je da se radi o odricanju, o odlasku iz zone komfora, to je napuštanje našeg ponašanja na kojeg smo i kulturološki navikli. To što u sektoru ugostiteljstva radi oko 80 000 zaposlenih govori da je to povezano osim s turizmom, i s našim navikama. Smatra da učinkovitost mjera možemo vidjeti za oko 6 tjedana, ali za tri tjedna ćemo već vidjeti smjer kretanja, prenosi HRT.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime