MALO IM ZA SRIĆU TRIBA Splićani masovno “pobjegli” na najbliži snijeg: Sitno Gornje i Mosor ugostili ljubitelje snježnih radosti

Danas su na cesti prema ovom mosorskom naselju vladale prave gužve...


Sredina klimatološke zime donijela je prava zimska obilježja vremena u Dalmaciji. Jutros su temperature zraka gotovo posvuda bile 0°C ili niže. Danju se naoblačilo i povremeno je padao slab snijeg.


 

Split ni danas nije uspio “dohvatiti” temperaturu zraka nižu od nule, a nekoliko sati zabilježeno je slabo padanje snijega. Snježnog pokrivača nije bilo, ali su se zabijelile padine Mosora.

Konkretniji snježni pokrivač na ovoj je planini pao iznad 1000 metara nadmorske visine, no minimalno se zabijelilo na visinama od oko 600 metara nadmorske visine. Zabijelilo se tako i Gornje Sitno, a stotine Splićana iskoristili su drugi dan vikenda za “protegnuti” noge do najbližeg snijega.

Iako u Sitnom snijega doslovno nije bilo ni za napraviti grudu, danas su na cesti prema ovom mosorskom naselju vladale prave gužve, a jako puno automobila bilo je parkirano na planinarskom parkiralištu iznad mjesta.U nastavku pogledajte današnju fotogaleriju…

Moja reakcija na članak je...
Vau
24
Haha
3
Hagić
3
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
6
Molim?
3Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime