Milanović je zamijenio “biofobiju” i “bifobiju”. Prva je strah od prirode, a druga je averzija i nesnošljivost prema biseksualnim osobama. Predsjednik je poručio da će se zalagati za zaštitu svih manjina.

Predsjednik Zoran Milanović objavio je na Facebooku post kojim je pozvao na jednakost i nediskriminaciju povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije. Sve uz zastavu duginih boja.

Međutim, predsjednik je napravio grešku. Pa je u svom postu objavio da se diljem svijeta obilježava “Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije”. Bifobija je inače averzija prema osobama biseksualcima, dok je biofobija, što je napisao Milanović, strah od prirode.

Milanovićevu objavu donosimo u cijelosti, a vjerujemo da će uskoro i predsjednik uočiti svoju grešku, pišu 24 sata.

– Mnogo sam puta rekao kako želim da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki. Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije. Zato pozivam na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje. Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih- napisao je predsjednik.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime