Podijelite

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava tijekom subote na svom Facebook profilu objavio je apel za pomoć maloj Maši i njenoj obitelji. 13-mjesečna Vukovarka boluje od teške bolesti bubrega, a jedini spas je presađivanje bubrega za koje se treba otići na liječenje u inozemstvo. Status gradonačelnika Penave prenostimo u cijelosti:

Hrabra Vukovarka Maša ima samo 13 mjeseci i iza sebe preboljenih pet sepsi, nekoliko upala pluća, moždani udar, a prije dva mjeseca izvađen joj je lijevi bubreg. Sve su to posljedice rijetke i teške bolesti bubrega od koje boluje, a za koju nema lijeka. Jedino rješenje je transplatacija bubrega koja ju očekuje čim dosegne dovoljnu kilažu za operaciju. Nažalost, ovaj se zahvat ne provodi u Hrvatskoj nego će Maša na operaciju morati u inozemstvo što će ovoj mladoj obitelji predstavljati veliki financijski problem. Obitelj se zbog Mašinog liječenja već morala preseliti u Zagreb gdje je otac tek nedavno uspio naći posao. Mašina majka je na bolovanju, no nije uspjela ostvariti status njegovateljice jer je dijete hospitalizirano.

Kada se Mašin otac zaposlio u zagrebačkom kafiću Egoist bar Zagreb, vlasnici su pokrenuli dobrotvorni projekt putem kojega prikupljaju sredstva za Mašino liječenje i pomoć obitelji.

Više o projektu pročitajte na linku:

https://www.facebook.com/egoist.zagreb/…

Od kad je rođena, Maša nije vidjela svoj dom u Vukovaru. Njezin je dom bolnica Rebro, no Maša je veliki borac i njena je želja za životom iznimno velika.

Maša ima hrabro, borbeno srce!

Imaš li ga ti za Mašu?

#egoistimaherczamasu #ucinidobrodjelo #pomoziiti #imamhercPodijelite