Makarska: Veliki odaziv na 7. Sajmu mogoćnosti, predstavilo se 19 gradskih udruga i institucija

U suradnji s Policijskom upravom Splitsko-dalmatinske županije Grad Makarska ovaj sajam organizira već sedmi put

Pred velikim brojem posjetitelja u petak je na Trgu 156. brigade HV-a otvoren tradicionalni Sajam mogućnosti, koji je i ove godine predstavio sportske, kulturno-umjetničke, tehničke, socijalne i druge udruge koje svojim aktivnostima kroje makarsku svakodnevnicu.


U suradnji s Policijskom upravom Splitsko-dalmatinske županije Grad Makarska ovaj sajam organizira već sedmi put, a kao i svake godine do sada, ni jučer na Trgu 156. brigade HV-a nije nedostajalo dobre atmosfere, zabave ali i prije svega kvalitetnog programa.

Ukupno se predstavilo 19 gradskih udruga i institucija – od obaju makarskih osnovnih škola i srednjih škola, Kluba mladih tehničara Zelenka, Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, Savjetovališta Lanterna, Udruge Sunce, Područnog odjela Juraj Bonači, bili su tu dakako i predstavnici Policijske postaje Makarska zajedno s novim načelnikom Genijem Dropulićem, makarski vatrogasci, Crveni križ, predstavnici Zajednice sportskih udruga, Športsko rekreacijske udruge Arka, Biciklističkog kluba Makarska, Odbojkaškog kluba Makarska, Jedriličarskog kluba Bura, Udruge Ruke za bolju Makarsku te Makarske razvojne agencije MARA, dok su u zabavnom programu nastupili zbor DV Ciciban, djeca iz DV Radost kao i učenici Osnovne škole Stjepana Ivičevića koji su gradu Makarskoj čestitali skorašnji Dan grada na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, javlja Lokalna Hrvatska.

U ime Grada Makarske i gradonačelnika Jure Brkana posjetitelje i sudionike Sajma mogućnosti pozdravio je njegov zamjenik Dražen Nemčić istaknuvši još jednom suradnju s PU splitsko-dalmatinskom u nastojanjima da se djeci našeg grada pruži sadržaj koji bi im omogućio što lakše i bezbrižnije odrastanje.

– Kao jedan od preventivnih programa Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, ovaj sajam pridonosi povećanju sigurnosti djece, djelujući na moguće negativne pojave i ponašanja među djecom, a na nama svima je da zajednički uložimo sve snage kako bi im omogućili što ljepše djetinjstvo – istaknuo je na otvaranju Dražen Nemčić.

Kao i svaki put, ovo je ujedno bila prilika i da makarska mladost predstavi svoje vještine, pa su budući frizeri radili frizure svojim vršnjacima, kuhari su se predstavili izvrsnim domjenkom kao i konobari koji su pokazali mirnoću ruke u mini utrci konobara, školarci iz Kluba mladih tehničara Zelenka predstavili zavidnu vještinu oblikovanja u drvu, i, a naravno da su i sve ostale udruge, svatko na svoj način, posjetiteljima i svima zainteresiranima dali bliži uvid u svoje svakodnevne aktivnosti, što promotivnim materijalima, razgovorom ili živim prezentacijama poput, primjerice, Crvenog križa koji je i ovaj put predstavljao tehnike spašavanja unesrećenih osoba.


Dobra atmosfera kakva je bez iznimke vladala i danas već je godinama jedan od zaštitnih znakova makarskog Sajma mogućnosti, s čime se složila i voditeljica projekta Marina Andačić Krivić, inače gradska savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport.

– Sa zadovoljstvom mogu kazati da iz godine u godinu bilježimo sve bolji odaziv i sve veći broj udruga iz svih sfera društvenog života, bilo da se radi o onima iz sporta, tehničke kulture, socijalnog resora ali naravno, ono što je najbitnije je da su djeca iz škole i vrtića s nama jer ovo se i radi isključivo zbog njih.Kako se ovo i događa u sklopu programa Stop nasilju među djecom, velika nam je želja motivirati najmlađe da pronađu i izaberu program za sebe, koji će odgovarati njihovim potrebama i željama bez obzira jesu li u pitanju nastavne ili izvannastavne aktivnosti – kazala je Marina Andačić Krivić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0