Mađarski trener Marco Rossi nije krio razočarenje nakon utakmice.

– Imalo smo 5,6 nevjerojatnih grešaka. Bio je pritisak na sredini terena. Mogli su predati loptu prije. Hrvatska je rano postigla čak tri gola, a upravo smo to htjeli izbjeći. Odigrali smo uvjerljivo najgoru utakmicu od kada sam ja izbornik mađarske reprezentacije.

Ponavljam, ne tražim odgovorne, ja sam kapetan broda i svi su istovremeno odgovorni na isti način.

Pitali su ga vidi li razliku između utakmice protiv Slovačke i Hrvatske.

– Ne moramo misliti o drugim nego o sebi. Greške koje smo napravili večeras su takve da se ne događaju ni igračima treće lige. O tome svatko mora razmisliti, a za samo tri dana igramo protiv Azerbajdžana. Nadao sam se da zadnjih 30 minuta završi što prije, što nisam doživio.Sljedeću utakmicu moramo igrati posve različito i osvojiti 3 boda. Danas nismo stali igrati, nismo igrali! Gledali smo Hrvatsku.

Nakon bolnog poraza, kako možete vratiti samopouzdanje svojoj momčadi, i fizički i mentalno – pitao je mađarski novinar.

– Mislim da je uvijek mozak taj koji odlučuje. Imamo jednog suspendiranog igrača, a večeras smo ih imali tri. Sada moramo vidjeti kako organizirati tim. Moramo se oporaviti. Mađarska može izgubiti od Hrvatske 3-0, ali ne ovako!

Kakva je atmosfera bila nakon utakmice?

– Koliko puta se dogodi da mađarski igrači u svlačionici budu spuštene glave, da vlada “pogrebna” atmosfera. U Italiji kažemo da se ne plače za prolivenim mlijekom. Sada ne samo da se moramo oporaviti nego razmišljati i o budućnosti.

Ne mogu naći riječi za ono što osjećam ove večeri. Preboljet ću ovo, i naći ćemo način izaći iz ove situacije.

Što je utjecalo na demotiviranost igrača?

– Bojali smo se Hrvata. Napravili smo previše čudnih i velikih grešaka. I bez tih grešaka smo mogli izgubiti jer je Hrvatska bolja od nas, no od prvog gola bila je to negativna večer za nas.

Kako vam se svidjela atmosfera na Poljudu večeras?

– Da budem iskren, u Budimpešti bila je slična atmosfera. Okruženje je bilo sjajno, ljudi su pjevali od početka do kraja i to je lijepo za nogomet. Ne mogu reći da su se igrači toga prepali večeras, jer govorimo o igračima koji igraju u profesionalnim ligama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime