LUKŠIĆ: “Imamo 370 hospitaliziranih. Prije dva tjedna bilo ih je više od 500”

“Imamo dobre vijesti!” - rekao je doktor Lukšić


Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava, gostovao je u Novom danu i komentirao aktualnu situaciju s pandemijom koronavirusa u zemlji, kao i stanje u toj bolnici.


“Imamo dobre vijesti!”, počeo je Lukšić svoje gostovanje. “Hospitalizirano je 370 bolesnika, a prije dva tjedna smo ih imali preko 500”, rekao je Lukšić, dodavši da se smanjio i broj pacijenata na respiratoru.

Govoreći o stanju u bolnici, Lukšić je rekao da su dva bolesnika na uređaju ECMO, što znači da se radi o najtežim bolesnicima. “Dosad je ECMO-m liječeno pet bolesnika. To je dugotrajno i vrlo kompleksno liječenje, a od tri dosadašnja liječenja, dva su pacijenta preminula, ali moramo znati da je riječ o najtežim bolesnicima”, objasnio je Lukšić.

“Pomoć ostalih kolega i osoblja bio je hvale vrijedan potez i velika pomoć. Razmatramo mogućnosti kako ćemo smanjiti jedinice intenzivnog liječenja, kako ravnomjernije rasteretiti sustav. Manji je broj pacijenata i lakše je raditi”, rekao je Lukšić.

“Cijepljenje jedini mogući izlaz iz pandemije”

Što se tiče cijepljenja zdravstvenih djelatnika, Lukšić je istaknuo da je otpočetka u njegovoj bolnici interes za cjepivo velik te da je preko 75 posto djelatnika izrazilo interes za cijepljenjem, a cijepio se i on sam. “Mogu reći da je ključ jasnog komuniciranja prema građanima i oni će sami shvatiti. Cijepljenje je jedini mogući izlaz iz pandemije i čim se više ljudi cijepi, to će se prije epidemiji nazrijeti kraj”, rekao je Lukšić.

Kriza oko pandemije dobro je vođena, smatra on. “Mislim da je otpočetka dobro upravljana i dobro vođena kriza pandemije u našoj zemlji. Građani su pratili upute i svaki put kad god je dobro i jasno komunicirano, građani su se prilagođavali i pridržavali mjera. Dolazak proljeća vidim kao izlazak iz pandemije bez većih potreba za restrikcijama”, rekao je Lukšić.Govoreći o šatorima, koje je vojska postavila ispred bolnice, Lukšić je istaknuo da oni nisu korišteni, što je dobra vijest, ali da će ostati u krugu bolnice sve dok ministarstvo i Stožer ne procijene da je vrijeme da ih se ukloni.

Što se tiče Arene u kojoj su smješteni neki oboljeli od covida, Lukšić je rekao da vjeruje da će se i ona u sljedećim danima zatvoriti, prenosi N1.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime