Svečano je u ponedjeljak bilo u Mostaru gdje je veliki broj okupljenih gromoglasno pozdravio rukometaše Hrvatske koji su osvojili srebro na Europskom prvenstvu, a koji su svoje prve korake napravili u Hercegovini. Njih je više tisuća navijača dočekalo uz pjesmu “Ponosna moja je zemlja Hercegovina”.

 

View this post on Instagram

 

Srebrni Kauboji stigli u Mostar❤️ @hrs_insta @hrvatistuttgart #hrvatistuttgart #hercegbosna #hercegovina #mostar

A post shared by 🇭🇷Hrvati Stuttgart🇩🇪 (@hrvatistuttgart) on

Do pozornice su se igrači dugo probijali jer je svatko htio stisnuti ruku momcima koji su napravili veliki uspjeh na Europskom prvenstvu.

Matej Hrstić i Željko Musa nisu došli na doček u Mostaru, ali su njihove kolege koje su stigle u Mostar oduševljene dočekom, javlja Bljesak.info.

– Ne mogu vjerovati koliko je ljudi ovdje. Toliko sam sretan što vas vidim u ovolikom broju. Nismo mogli donijeti zlato, ali moram reći mojim momcima i reprezentaciji kapa do poda jer su ginuli za Hrvatsku i čestitam im na tome. Hvala što ste nas došli podržati u ovolikom broju – rekao je David Mandić.

Navijačima se obratio i Mostarac Marino Marić.

– Dobra večer grade moj, dobra večer Hercegovino. Ja ne prodajem šuplje, to znate, i večeras se posebno osjećam. Hvala vam od srca. Cijela Hercegovina je tu, volim vas sve jer ste nam ovim dočekom pokazali da ste vidjeli da smo dali zadnji atom snage – rekao je Marić koji je zapjevao “Tiho tiho teče Neretva”.

Igor Karačić, koji je izabran u najbolju momčad Europskog prvenstva, dočekan je posebnim ovacijama.

– Izrazita mi je čast što sam s vama ovdje, ponosan sam i ovaj doček nam je veliki vjetar u leđa. Mi smo kao klinci prije 20-ak godina na ovom igralištu započeli svoje prve korake, trčali na betonu koji nije ovako dobar kao što je sad i evo Marino i ja smo doživjeli da nas Mostar dočeka ovako. Hvala vam od srca, skidam vam kapu – rekao je Karačić.

Doček je organiziran na Vojničkom igralištu u kampusu Sveučilišta u Mostaru gdje su srebrna medalja i veliki uspjeh hrvatskih rukometaša proslavljeni na poseban način.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime