LOKALIZIRAN JE POŽAR NA BIOKOVU: Vatrogasci su ga satima gasili. Pogledajte kako je to izgledalo

Gorila je borova šuma i nisko raslinjeOko 14:30 izbio je požar na području Biokova na dijelu planine koji se zove Stupica.

Kako smo doznali od Javne vatrogasne postrojbe Makarska trenutno je na terenu više vatrogasnih jedinica i dobrovoljnih društava s makarskog područja.

Požar je kako saznajemo izbio kod lokaliteta Supjak, kod Istočnih vrata Biokova.

BUKTINJA NA BIOKOVU: Požar gasi oko 80 vatrogasaca, kanaderi su se povukli s požarištaNišta nije dramatično

Doznali smo da je požar na visini od iznad tisuću metara te da gori trava, a postoji opasnost da se isti proširi na borovu šumu.

– Ništa nije dramatično, ali moramo brzo reagirati da se požar ozbiljno ne proširi na borovu šumu – kazali su nam iz JVP-a Makarska.Kako smo oko 16:30 sati saznali od zapovjednika Operativnog područja Makarska Mladena Batinića, požar u ovom trenutku gasi oko 80 vatrogasaca sa 17 vozila.

– Dosta smo toga lokalizirali, ostao nam je još jedan opožareni dio koji ćemo možda kontrolirati do jutra. Uglavnom, kako sada stvari stoje, sve je pod kontrolom – kazao je za Dalmacija Danas Batinić.

U jednom trenutku kanaderi i zračne snage su pomagali vatrogascima, ali vrlo brzo su se povukli.

– Bilo im je onemogućeno gašenje. Uvjeti su dosta teški, ali vladamo situacijom – zaključuje Batinić.

Požar je lokaliziran

Neslužbeno doznajemo da je požar lokaliziran u kasnim poslijepodnevnim satima. Izgorjelo je oko 20 hektara borove šume i niskog raslinja. Još ranije smo pisali da postoji mogućnost da isti bude nadziran još narednih nekoliko sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime