Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je finale Europskog prvenstva od Španjolske 22:20.

Momčad Line Červara odigrala je slabu utakmicu, ali se unatoč lošoj igri, prvenstveno u napadu, uspjela vratiti iz minusa od četiri gola i povesti 19:18 u 54. minuti. Na 19:19 imala je i igrača više, ali to nije uspjela kapitalizirati. Ključan trenutak dogodio se 65 sekundi prije kraja kad je Igor Karačić potpuno nepotrebno napravio čak deset koraka s loptom i suci su je oduzeli, prenosi Index.

“Trebamo biti zadovoljni. Ovo je bila rovovska bitka. Oni su imali više širine i iskustva, a mi smo imali dosta problema. Nije bilo Cindrića, vanjski igrači nisu bili raspoloženi, a njihova je obrana bila čvrsta i jaka. Na kraju smo pokleknuli zadnjih pet minuta”, rekao je izbornik nakon utakmice pa nastavio:

“Šteta. Čestitam svojim igračima na cijelom turniru. Krvavo smo zaradili ovo finale, prisjetite se samo utakmica koje smo odigrali. Ništa im ne zamjeram, za zlato je trebalo malo više. Španjolci su iskusni igrači koji drže loptu, dugo napadaju, a i golman im je bio odličan. Trebamo ići dalje, ponosno se vraćamo kući”, rekao je Lino.

Červar bi trebao voditi reprezentaciju i u olimpijskim kvalifikacijama, ali je za RTL rekao da više neće biti izbornik. Rekao je da neće voditi reprezentaciju na Europskom i Svjetskom prvenstvu, što se znalo, ali je govor bio potpuno oproštajni.

“Zahvalan sam za sve medalje koje sam osvojio i ne mogu se ništa žaliti. Mogu s ponosom gledati na svoju karijeru. Izrastao sam u jednom malom gradu i puno sam postigao. Zahvalan sam svim igračima koje sam vodio i svim pomoćnicima. To su sve divni igrači i ljudi i nemam si što predbaciti. Ja više neću voditi Hrvatsku na Europskom i Svjetskom prvenstvu”, rekao je Červar.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime