Kako stoji na službenoj stranici HNK Hajduka, u povodu pet godina od smrti našeg legendarnog nogometaša Ante Žanetića, osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1960., godine u Rimu, te srebrne medalje iste godine na Europskom prvenstvu u Franucskoj, HNK Hajduk, zajedno s Hrvatskom poštom i Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije, izdao je prigodnu dopisnicu sa portretom i biografijom našeg legendarnog nogometaša. Isto tako Hrvatska pošta zajedno s HNK Hajduk izdala je i prigodni žig s likom Ante Žanetića.

Svečana promocija dopisnice i žiga, održana je danas u splitskoj pošti, broj 21101, Kralja Tomislava 9.,  točno na njegovu petu godišnjicu smrti. Nakon prigodnih riječi predstavnice Hrvatske pošte gđe. Anje Govorko, izvršne direktorice sektora upravljanja mrežom poštanskih ureda GP3,  predsjednika Skupštine HNK Hajduk Vinka Radovanija, predstavnika Splitskog filatelističkog društva Željka Perićate u ime veterana Hajduka Ante Ivkovića, prvi žig s Žanetićevim likom na dopisnicu udarila je gospođa Katija Vlatko, sestra Ante Žanetića.

Pored navedenih još su nazočili i predsjednik Udruge Naš Hajduk Toni Baletić, kao predstavnik Udruge i Kluba navijača Torcida, Frane – Dražen Spain, unuk Frane Matošića te Jurica Gizdić, kroničar Hajduka. Svečanost je moderirala gđa. Helena Tičinović iz Hrvatske pošte.

Napominjemo da će sva pošta koja danas izlazi iz poštanskog ureda broj 21101, za područje Hrvatske biti označena žigom na kojemu je upravo Žanetićev lik.

Na kraju svečanosti u znak sjećanja na današnji dan Antinoj sestri gđi. Katiji Vlatko dres Hajduka s brojem 4. (upravo onaj koji je Žanetić imao na dresu Hajduka) te natpisom Žanetić zajednički su uručili predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani i u ime veterana Kluba Ante Ivković.

Treba reći da je Hajduk više puta bio na prigodnim poštanskim žigovima. Njima su obilježene 60., 75., 85., i naravno 100. obljetnica djelovanja, obljetnica obnove na Visu, osvajanje prvenstva 1971., i kupa 2010. godine.Od pojedinačnih žigova su se osim Žanetića pojavljivali Luka Kaliterna, Bernard Vukas, Tomislav Ivić, Leo Lemešić, Ratko Kacian, Andrija Anković, Vladimir Beara, Frane Matošić i Aleksandar Kozlina.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime