Jedan od osnivača Torcide, Klišanin Ante Valenta dobio je posebno mjesto u svome rodnome Klisu, njemu u čast pripadnici Torcide Klis i kliški slikar Ivo Buliga Kalun oslikali su mural u središtu Klisa.

Ante Valenta bio je učitelj u kliškoj školi ali i veliki zaljubljenik u Hajduk, jedan je od osnivača Splitske Torcide, a svoju je ljubav prenio i na svog sina, Stipu, kojem je dao i ime Stipe Hajduk. Stipe Valenta bio je i predsjednik Torcide od 1988. do 1993. godine, a izradu murala je doživio dosta emotivno:

– Od početka sam bio oduševljen idejom izrade murala, ponosan sam na svoga oca i na njegovu ljubav prema Hajduku. Svaka čast momcima koji su na njemu radili, hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovome. Hajduk živi vječno! – istaknuo je Stipe Hajduk Valenta, sin pokojnog Ante.

Posebnu zahvalu za ovaj projekt od Torcide Klis, koja je za ovaj projekt ujedinila sve generacije ljubitelja bile boje, zaslužio je i Srećko Grubešić Jaro koji je nesebično pomogao u radovima na muralu.

Mural će svečano biti otkriven za rođendan Hajduka 13. veljače ove godine.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime