Legalizacija ima i loše strane: Znanstvenici otkrili prilično strašnu bolest povezanu s konzumiranjem kanabisa

Zaprepastit ćete se

Nakon legalizacije kanabisa za medicinsku i rekreacijsku uporabu u Sjevernoj Americi, znanstvenici i medicinsko osoblje mogli su bolje proučiti lijek koji koristimo oko 5000 godina (ili više).


Osim što su pronašli neke prilično iznenađujuće stvari, znanstvenici su uspjeli proučavati i manje poznate nuspojave kronične upotrebe, zahvaljujući kombinaciji boljih izvještaja korisnika i povećanoj potrošnji. U Coloradu, gdje je medicinska marihuana legalizirana još 2009. godine, bolnice su zabilježile porast jednog takvog stanja povezanog s kroničnom uporabom: scromiting .

Scromiting je sindrom, a riječ je sastavljena od uznemirujuće kombinacije riječi “vrištanje” i “povraćanje”. Scromiting je nadimak koji je dobio sindrom kanabinoidne hiperemeze (CHS), rijetko stanje koje se obično javlja kod svakodnevnih korisnika kanabisa. U ranoj fazi stanja, ljudi ujutro mogu osjetiti mučninu, kao i bolove u trbuhu i strah od povraćanja.

U kasnijoj fazi – koja se može dogoditi tjednima, mjesecima ili čak godinama nakon toga – kronični korisnici mogu doživjeti “intenzivne” napade povraćanja, bolove u trbuhu, gubitak apetita i stalne osjećaje mučnine. Kao što je jedan nesretnik, koji je hospitaliziran nakon nekoliko napada višesatnog “skromitiranja”, rekao za NBC News “Osjećao se kao da me Edward Škaroruki pokušava uhvatiti za crijeva i izvući ih”.

Muškarac nije bio uvjeren da je njegovu bolest uzrokovao kanabis, sve dok nije prestao pušiti i simptomi su prestali, piše RTL.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
9
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
2
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime