Prvo makarsko klizalište otvoreno je u subotu pred mnogobrojnim posjetiteljima na Trgu Tina Ujevića čime je, dan uoči službenog otvaranja Božićnog grada, označen početak adventskih događanja u gradu.

Otvoren u cilju obogaćivanja ponude Božićnog grada i općenite turističke ponude Makarske u zimskom razdoblju, projekt u organizaciji Turističke zajednice i Grada Makarske izazvao je očekivano veliko zanimanje među građanima – veliki šator postavljen na Decimi već danima privlači poglede, a nakon što je danas oko 17 sati i službeno otvoren za posjetitelje, u samo nekoliko minuta prostor je postao prepun znatiželjnika, prije svega onih najmlađih koji su jedva čekali navući klizaljke na noge. I dok toliki interes najmlađih za prvim klizalištem u gradu nije nikako čudo, mnoge je u prvih nekoliko minuta moglo iznenaditi koliko se lokalne djece zapravo dobro ili odlično snalazi na ledu – neki uz manju pomoć ograde, neki bez asistencije, neki više ili manje sigurno ali sve je to na prvi pogled izgledalo i više nego dobro.

Po iskustvu s otvaranja lako je predvidjeti da bi nova gradska atrakcija u idućim tjednima mogla biti vrlo popularno mjesto među Makaranima, i djecom, i njihovim roditeljima. Tome se nada i makarski gradonačelnik Jure Brkan koji se okupljenima obratio s nekoliko pozdravnih riječi.

– Ovo je prvi put da naš grad ima klizalište, vjerujem da će ovo postati mjesto okupljanja i mjesto dobrih uspomena. Želim vam da uživate i zabavite se u idućih dana – poručio je Brkan.

Otvaranje je popratila i direktorica TZ Makarske Hloverka Novak Srzić koja je i pokrenula čitavu ideju odlučivši u zimsko doba ponuditi Makarskoj ono što veći gradovi poput Splita već dugo imaju.

– Neka današnje otvorenje prođe uz parolu “Dođite i naučite klizati u Makarskoj”. Drago mi je zbog velikog interesa svih sugrađana, a pogotovo mi je drago što je ovo očito razveselilo djecu. Prvi dan klizališta u našem gradu ujedno je uvod u sutrašnje otvaranje programa Božićnog grada, te pozivam sugrađane da posjete događanja na Trgu Tina Ujevića i na Kačićevu trgu – kazala je Novak Srzić.Klizalište u Makarskoj u idućih će mjesec dana biti otvoreno radnim danima od 10 do 21 sat, vikendima će raditi nešto duže, do 23 sata. U tom vremenu, svima zainteresiranima sat klizanja bit će dostupan po cijeni od 20 kuna, dok će iznajmljivanje samih klizaljki koštati 10 kuna, a istovremeno će svi početnici imati priliku proći i mini-školu svladavanja osnova snalaženja na klizaljkama i na ledenoj površini.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0