Lovro Kuščević je u svojem prvom istupu nakon što je u središnjici HDZ-a objavljeno da napušta Vladu i funkciju političkog tajnika HDZ-a iznio svoju verziju pozadine vlastitog političkog pada.

“Protiv mene se ujedinila čitava ljevica, a priključila se interesna skupina koju okuplja Željka Markić“, izjavio je Kuščević u intervjuu za Večernji list.

Tragikomično je da je moj odlazak zapravo njihov neuspjeh jer je spriječio ono što jedni i drugi žele, a to je destabilizacija Vlade i prijevremeni izbori. Vjerujem da te skupine, ma kako one sebe nazivale, neće stati na bračkom ministru. Bit će tu još pokušaja rušenja, sve dok se ne dođe do otoka Krka”, ustvrdio je Kuščević.

”On je dao na raspolaganje svoj mandat ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a. Kao predsjednik Vlade i kao predsjednik stranke prihvatio sam ostavku i on će napustiti obje dužnosti. Vratiti će se u Hrvatski sabor. S obzirom na sve okolnosti koje traju proteklih tjedana u javnosti, procijenili smo da setime čini i velika šteta njemu osobno, a i Vladi i HDZ-u”, poručio je premijer Andrej Plenković.1 KOMENTAR

Comments are closed.