Ministar zdravstva Milan Kujundžić u imovinsku je karticu “zaboravio” upisati barem 83 kvadrata koja, prema podacima iz zemljišnih knjiga, ima u Novalji na Pagu, piše Index.

Imovinska kartica kaže da je ministar, odnosno njegova supruga, vlasnik apartmana od 50 metara četvornih u Novalji, no prema podacima iz zemljišnih knjiga, ministar u Novalji ima dva apartmana: jedan površine 38,99 metara četvornih i drugi od 37,67 kvadrata, a on je opterećen založnim pravom u korist Privredne banke Zagreb za kredit od 50 tisuća eura.

Uz to, raspolaže i sa stepenicama, nekoliko prostorija i balkonom površine 28,73 kvadrata, potkrovljem od 27,98 kvadrata, a s Tatjanom i Anom Kujundžić dijeli vlasništvo nad stubištem neupisane kvadrature. Sve skupa 133,37 kvadrata.

Mještani Novalje svjedoče da Kujundžić dio svakog ljeta provede tamo, a i sam je ministar govorio da je suprugina građevinska tvrtka gradila apartmane u Novalji. No, otkud ovaj nesrazmjer između kvadrata upisanih u imovinsku karticu i onoga što je navedeno u zemljišnim knjigama? Ministar zdravstva zasad nije odgovorio na pitanja.

Prema imovinskoj kartici, vrijednost apartmana u Novalji je 750 tisuća kuna. Je li apartman koji je prijavio u imovinskoj kartici na drugoj lokaciji ili je kvadraturu dva apartmana umanjio i prikazao kao jedan, nije poznato.

Mediji su već pisali da je ministar sklon umanjivanju vrijednosti svojih nekretnina. Kuću na Markuševcu od 131 kvadrata s dvije velike terase, dvije garaže i ogromnim vrtom procijenio je na samo 120 tisuća eura. Riječ je o kući koju su Kujundžići kupili 2010. godine za 100 tisuća eura od tvrtke Zidni vrt u vlasništvu ministrove supruge. Da bi otkupili kuću, digli su kredit kod Privredne banke Zagreb, a bankari su je procijenili na 316 tisuća eura.Uz to, otkriveno je da je ministar umanjio i kvadraturu kuće u rodnoj Ivanbegovini kod Imotskoga.


1 KOMENTAR

  1. Neznam samo zasto i od kuda cudjenje kao vrana dreku, za jos jednog LOPOVA LOPINU iz ZLOCINACKE ZNA SE HDZ. Svi su oni LOPOVI LOPINE zivi i mrtvi od dana osnivanje. Samo mala analiza moze pokazati i dokazati da su oni Hrvatskoj nanjeli vise stete i zla u 30 godina, do Budimpestanski, Becki i Beogradski rezimi skupa u 1.000 godina. Za Hrvatsku nema nade u Bolje sutra dok ma i u tragovima postoje LOPOVI LOPINE iz ZNA SE HDZ.

Comments are closed.