Kujundžić našao krivca za fijasko sa skupim lijekovima – medije

U tri tjedna nije skupljeno ni za jednu dozu inovativnih lijekova na posebnom računu , na koji sredstva uplaćuju građani i tvrtke, a Vlada ni kune

Ministar zdravstva Milan Kujundžić priznao je da je na računu koji je vlada otvorila za skupe lijekove skupljeno malo novca.


Naime, na otvoreni račun za prikupljanje donacije za nabavku skupih lijekova u tri tjedna prikupljeno je tek nešto više od 27.000 kuna, što nije dovoljno ni za jednu dozu inovativnih lijekova, piše Index.

Prema dostupnim informacijama, taj novac uplatile su tvrtke i građani, a vlada nije uplatila ni kune.

Kujundžić je prije sjednice vlade odgovarao na novinarska pitanja o fijasku akcije vlade i Ministarstva zdravstva. Pritom je priznao da je skupljeno vrlo malo novca, a potom je prozvao – medije.

-Vjerujem da će više ljudi biti senzibilizirano i da će biti više uplata kad se i mediji uključe, u pozitivnom smislu – rekao je Kujundžić.

Obećali fond, pa otvorili račun na koji vlada ništa ne uplaćuje

Podsjetimo, očajni roditelji djece koja boluju od spinalne mišićne atrofije molili su ministra i vladu da omoguće lijek njihovoj djeci. Kujundžić je prvo obećao da će osnovati Fond za skupe lijekove prema uzoru na Francusku. Po tome bi građani uplaćivali novac za skupe lijekove, a vlada bi iz proračuna uplaćivala iste iznose koje su građani donirali. Međutim, Kujundžić je samo otvorio račune na koje građani uplaćuju novac za lijekove, a vlada ne.Index se prije nekoliko dana obratio vladi s pitanjem koliko je proračunskog novca vlada uplatila na taj račun, ali konkretan odgovor nisu dobili.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0